Medya
17 Şub 2011 08:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

"DOĞAN GRUBU'NA KAPAĞI ATACAĞIM DERKEN YENİDEN KÜRKÇÜ DÜKKANINDA!"

"Kolonya kokusu, kaçak yalısı, 105 bin TL'lik maaşı, fasılları ve başka maceralarıyla kahramanımız yeniden bu mahallede."

Aramıza yeniden hoşgeldin Fehmi Abi

Mahalle değiştireceğim, Doğan Grubu'na kapağı atacağım, yalı üzerine yalı alacağım, sınıf atlayacağım derken Fehmi Koru sonunda dolandı durdu ve kürkçü dükkanına geri döndü. Onu yeniden aralarına kabul eden yer Cemaat; yakında Zaman'da yazmaya başlayacak. Hem kendisi, hem de kendisinden çok daha ilginç olan alter-ego'su Taha Kıvanç.

Böylece öğrenmiş olduk; Cemaat sadece kendisine biat edenleri bağrına basan bir yer değilmiş, ayrıca kin de tutmuyormuş.
Çünkü yıllar önce Koru onları daha fazla para için bıraktığında epey bozulmuşlardı, şimdi ise sahip çıktılar.
Fehmi Koru'ya tek teklif Zaman gazetesinden gelmedi elbette. Mesela Mustafa Karaalioğlu'nun samimiyetle Koru'nun kendi gazetesi Star'da yazmasını istediğini, bunun için uğraştığını biliyorum.

Ama olmadı, engellendi. Fehmi Koru'nun Yeni Şafak'tan gitmesine sebep olan güçler, onun iş bulmasına da engel oldu. Aynı şekilde başka gazetelerde yazmasına da.
Artık herkes 2012'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaşanan tasfiye sürecinin Fehmi Koru'yla başladığını biliyor. Giderek, daha da sertleşecek bir hesaplaşmaya dönüşecek bu.

Ben, umut ediyorum ki 'köşesiz' kaldığı süre boyunca Fehmi Koru da tasfiye edilen gazeteci olmanın acısını hissetmiştir. Aklından geçeni yazmak istemenin ama yazamamanın nasıl bir şey olduğunu belki bir nebze görmüştür.

Bakarsınız bundan sonra köşesinde 'Onu atın, beni alın' diye patronlara mektup yollamaktan vazgeçer. Odasında 'Bu isimler gözaltına alınacakmış' diye dedikodu yapıp meslektaşlarını hedef göstermez. Umut ederim ki artık hakkında yazı yazdığı isimler, yazının çıktığı gün gözaltına alınmaz...
İstese de istemese de Fehmi Koru artık 'mecburen muhalefet'te. İktidar onu istemiyor, Başbakan onu sevmiyor, bu dönemde bu kadar popülariteye rağmen yazacak yer bulamadı.

Acaba Zaman'da yeniden hükümetle uzlaşmanın yollarını mı arayacak, kendini sevdirmek için mi uğraşacak? Yoksa 80'lerden 90'lara fırtına gibi esen Taha Kıvanç olup bilmediğimiz kulisleri mi aktaracak.

Peki o yokken daha mı iyiydi medya mahallesi? Ne yalan söyleyeyim, ben onunla uğraşmayı, karşılıklı birbirimize girmeyi bile özlemiştim.
Bu medyada herkese yer var; herkesin bir yaşam alanı var. Fehmi Koru da yazsın tabii ki... O da başkalarına yaşam alanı tanımayı biraz öğrensin.
Şimdi aslında çoktandır ihmal ettiği bir işi yani gazetecilik yapmak için fırsat çıktı. Keşke tepe tepe kullansa işte bu şansı. Hem iktidar oyununu oynamaya çalıştı, beceremedi.

Şimdi gazetecilik zamanı... Göreceğiz...
Neyse artık, bir an önce köşesine başlasın da Fehmi Koru...
Onunla beraber 'sit-com' da kaldığı yerden devam etsin bari: Kolonya kokusu, kaçak yalısı, 105 bin TL'lik maaşı, Türkbükü'ndeki kiralık teknesi, fasılları ve başka maceralarıyla kahramanımız yeniden bu mahallede.

Oray Eğin / www.aksam.com.tr