Televizyon
23 Eki 2010 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

DİZİLERİN SONUNU MERAK EDENLER SOLUĞU KÜTÜPHANEDE ALIYOR!

Televizyonda yayınlanan edebiyat uyarlaması dizilerin sonunu merak edenler kütüphanelere gidiyor.

SAMSUN Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Türkan Koca, televizyonda yayınlanan bazı dizilerin içeriğini ve sonunu merak edenlerin kütüphaneye gelerek dizinin uyarlandığı kitabı almak istediğini söyledi. Koca, kitap alışkanlığının kazandırılmasına televizyon dizilerinin de artık etki ettiğini belirtti.

Türkan Koca, her gün ortalama 5- 6 kişinin kütüphaneye gelip, dizilerin senaryosunun uyarlandığı kitapları almak için başvurduğunu kaydetti. Özellikle son günlerde Orhan Kemal’in ‘Hanımın Çiftliği’, Ayşe Kulin’in ‘Türkan’, Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ kitaplarının sıkça sorulduğunu belirten Koca, “Biz de kitap satın alırken vatandaşlarımızın talebini göz önünde bulunduruyoruz. Son olarak 20 bin TL tutarında 699 adet yeni kitap aldık. Bu kitaplar 9 kütüphaneye dağıtılacak. Alınanlar arasında vatandaşlarımızın sürekli sorduğu kitaplar da yer alıyor” dedi.

Koca, dizilerin içeriğini veya sonunu daha çok kadınların merak ederek kütüphaneye geldiğini dile getirdi. Koca, “Dizilerin yayınlanmasının kitap okuma alışkanlığının artmasına olan etkilerini memnuniyetle karşılamaktayız. Kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına aileler, öğretmenler, arkadaşlar etki ediyordu, şimdi buna televizyon dizileri de dahil oldu” diye konuştu.

Yaprak KOÇER  / DHA