Medya
22 Kas 2010 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

DİZİLERİ KAÇ KİŞİ İZLİYOR? EN ÇOK HANGİ DİZİNİN SEYİRCİSİ VAR?

Gazete Habertürk yazarı Memet Güler gelen yoğun talep üzerine dizilerin son bölümlerinin kaç kişi tarafından izlendiğini yazmaya karar verdi.

Geçen pazartesi günü, haftalık reyting çizelgesiyle birlikte dizilerin seyirci sayılarını da ortaya koyan bir yazı yazmıştım. Dizilerin hayatımızın üzerindeki etkisini, müthiş seyirci kitlesini rakamsal verilerle gözlerinizin önüne sermekti amacım. Bu hesabı, 50 milyonluk toplam seyirci pastası üzerinden, izlenme paylarına göre yapmıştım. Gördüm ki, reytingler kadar bir diziyi kaç kişinin izlediğini de merak ediyorsunuz. Bu talebi dile getiren telefonlar açıyor, e-mail’ler, mektuplar gönderiyorsunuz. İşte bu yüzden, bu pazartesinden itibaren reyting karnesine, dizilerin yayınlandığı son bölümlerinin kaç kişi tarafından izlendiğini de yazacağım.

Tekrar hatırlatayım, bir reyting üç aşağı beş yukarı 500 bin kişiye denk gelmektedir. Dizilerin seyirci sayısı da işte bu veriye göre hesap edilmektedir. Tabii bayram nedeniyle kanallar dizi yerine daha çok filmlere, eğlenceliklere odaklandı. Ekranda dizilerin ya tekrar bölümleri ya da kolajları vardı. Özellikle de atv ve Kanal D, ellerindeki hiçbir önemli silahı sahaya çıkarmadı. Elbette anlıyorum nedenini. Hem büyük maliyetli dizilerden bir haftalığına bile olsa tasarruf etmek istiyorlar. Hem de tatildi, bayram ziyaretiydi derken seyircilerine bölüm kaçırtmak, onları dizilerinden kopartmak, uzaklaştırmak istemiyorlar. Sonuçta bu durum bizim dizilerin reyting karnesi listemizi bayram haftasında neredeyse yarı yarıya azalttı. Ama önümüzdeki pazartesi gününe kadar bütün ağır toplar yine ekranda olacaklar. Ve bundan sonra Bizim Ekran’da, reytinglerinin yanı sıra, seyirci sayılarıyla yer alıp sıralanacaklar.

14-20 KASIM HAFTASI DİZİLERİN REYTİNG KARNESİ


Memet Güler/Habertürk