Gündem
26 Şub 2012 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

DİZİLERDEKİ ŞİDDET SAHNELERİNE SANSÜR GELİYOR!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dizilerdeki sistemle ilgili bir çalışma başlattıklarını belirtti..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dizilerdeki sistemle ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Hem halkımızın şikayet ettiği dizilerde RTÜK’ü daha hızlı bir şekilde aramak ve oradaki hukuki süreci hızlandırmak hem de dizilerle ilgili süreci filmlerdeki gibi daha farklı yöntemlerle daha farklı kalitelere getirmek için de bir çalışma gayreti içerisindeyiz" dedi.

-Dizilerle ilgili çalışma-

"Kadına şiddet konusunda Şefkat-Der’in (kadınlar silahlansın) diye bir çağrısı vardı. Bu çağrıya dizi filmler uydu. Dizilerde kadınlar birbirlerini bıçaklıyorlar. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki soru üzerine Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Şefkat-Der’in bu çağrısını şiddetle kınıyorum. Bizim silahla işimiz yok. Biz sevgiyle bu işleri çözeceğiz. Şiddet, şiddeti doğurur. Kesinlikle kabul etmiyorum. Dizilerdeki sistemle ilgili de bir çalışma başlatıyoruz. Hem halkımızın şikayet ettiği dizilerde RTÜK’ü daha hızlı bir şekilde aramak ve oradaki hukuki süreci hızlandırmak, hem de dizilerle ilgili süreci filmlerdeki gibi daha farklı yöntemlerle daha farklı kalitelere getirmek için de bir çalışma gayreti içerisindeyiz."

Bakan Şahin, "Şiddet içeren filmler engellenecek mi ya da yasaklanacak mı?" sorusuna da "Halkın taleplerine göre hareket ediyoruz. Halk şikayet ediyor, biz de çözüm makamıyız, çözmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.