Medya
27 Şub 2011 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

DİZİ TOPLANTISINDAN BİR ŞEY ÇIKAR MI?

Dizilerin sürelerinin kısaltılması anlaşılan bir ‘hükümet' meselesi haline geldi. Ya da öyle gösteriliyor.

DİZİ TOPLANTISINDAN BİR ŞEY ÇIKAR MI?

Dizilerin sürelerinin kısaltılması anlaşılan bir ‘hükümet’ meselesi haline geldi. Ya da öyle gösteriliyor. Ankara’da sektör çalışanları adına meslek brliği başkanının yanı sıra Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve RTÜK temsilcileri bir araya geldi.

RTÜK cephesi toplantından pek tatmin olarak ayrılmamış. Toplantıya yayıncılar ve reklamverenler çağrılmamış görünüyor. Bu bir eksiklik. Konu daha çok çalışanların maruz kaldıkları şartlar ve telif açısından değerlendirilmiş.

Meslek birlikleri düzenlemeyi RTÜK’ten beklediklerini ifade etmiş ki bu bir çelişki. Çalışanların durumlarının düzeltilmesi için bir düzenleme yapılacaksa bunu Çalışma Bakanlığı yapmalı.

Dizilerle ilgili bakanlığa şikayet gelmemiş
Çalışma Bakanlığı temsilcisi, bu konuda daha önce kendilerine hiçbir şikayette bulunulmadığı, bu bakımdan daha önce bir denetimlerinin olmadığı bilgisini vermiş. Haberlerde dizi setlerinin çalışma koşullarının denetlenmesi için bakanlıktan bir müfettiş görevlendirildiği yazılmıştı. Yani bakanlık ‘bilmediği bir konuda’ uzman olmaya zorlanıyor gibi bir durum var.

Sina Koloğlu / Milliyet