Gündem
15 Eyl 2010 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

DİZİ MERAKI 3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ!

'Dizikolik' Bulgar doktorlar, reyting rekorları kıran Türk dizisi için 3 yaşındaki çocuğu öldürdü!

Bulgaristan'da yayınlanan Türk dizisi "Ihlamurlar Altında" bu ülkede yaşayan Türk kökenli 3 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal oldu.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden 24 Chasa'nın haberine göre, Mestanlı kasabasına bağlı Neofit Bozvelievo köyünde yaşayan 30 yaşındaki Sevim Kasım'ın oğlu Yusuf Halilbayram, geçen 12 Ağustos'ta aniden ateşlendi. Ateşi 39 dereceye çıkan ve sürekli karın ağrısı şikayeti olan çocuğu babası gece yarısı Mestanlı'daki aile doktorlarına götürdü.

Evgenie Ivanova isimli doktor çocuğun viral bir enfeksiyon kaptığını, ciddi bir durum olmadığını belirterek bir ateş düşürücü ve antibiyotik verdi. Aile, oğulları Yusuf'u tekrar evlerine götürdü. Ancak ertesi gün çocuğun şikayeti dinmeyince yine doktoru aradılar. Kadın doktor ilaç tedavisine devam etmelerini ortada endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Bir gün sonra Yusuf'un ateşi 41'e çıkınca aile hemen ambulans çağırdı.

'Ilhamurlar Altında' izlediler

Üç yaşındaki çocuk Kırcaali Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servis görevlileri Bulgaristan genelinde çok popüler olan Türk dizisi "Ihlamurlar Altında"yı izledikleri için hastayla pek ilgilenmedi.

O sırada çocuğu gören bir cerrah hastanın apandisti patladığından şüphelenerek süreci hızlandırdı. Birkaç saat sonra gelen tetkiklerden sonra Yusuf Hemen Filibe'deki daha teşekküllü bir hastaneye ameliyat için kaldırıldı. Ancak iki ameliyat geçiren küçük Yusuf kurtarılamadı.