Gündem
20 Eki 2015 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi serbest bırakıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kendisiyle ilgili soruşturmanın savcılık değil hükümet üyeleri tarafından verilen talimat üzerine başlatıldığını düşündüğünü söyledi.

Diyarbakır’da gözaltına alınıp İstanbul’a götürülen ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından ifadesi alınan Elçi, savunmasında önemli hususlara dikkat çekti. Elçi, ifadesinde “Sayın Davutoğlu bütün dünyanın barbar ve vahşet örgütü olarak kabul ettiği IŞİD'i terör örgütü olarak görmediğini ifade etmiştir” dedi. Her zaman barışçıl çözümden yana olduğunu belirten Elçi, insan yaşamına yönelen bütün eylemlere karşı olduğunu dile getirdi. Elçi, HAMAS ve Filistin Kurtuluş Örgütü örneklerini vererek terör tanımı ve terör listesinin uluslararası ilişkilerde formalite olduğunu ileri sürdü. Elçi, ifadesinde bir zamanlar terör listesinde olan Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani’nin de Türkiye Cumhuriyet pasaportuyla AB ve ABD’de resmi temaslarda bulunduğuna dikkat çekti. Elçi, televizyon programındaki ifadelerinin tespit olduğunu, amacının propaganda olmadığını dile getirdi.