Gündem
22 Şub 2024 09:44 Son Güncelleme: 22 Şub 2024 10:18

Diyanet kalabalık bir kafile ile kaplıca otele gitti! ‘100'e yakın oda ayrıldı’ iddiası…

İskandinav ülkelerine seyahati kamuoyundan gizleyen Diyanet'in, ara tatilde de kalabalık bir kafile ile Ankara Kızılcahamam'da kaplıca otele gittiği de öne sürüldü. İddiaya göre, Diyanet’te görevli yöneticilerin yanı sıra aileleri de gezide yer aldı.

Diyanet, “Yönetici toplantısı” için FETÖ’ye yakın bir isim tarafından işletilen ve 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra cemaatten devralınan oteli tercih etti.  Kamuoyunda, “AKP’nin tercih ettiği otel” olarak bilinen ve AK Parti’nin 30’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapan otelde Diyanet için 100’e yakın oda ayrıldığı belirtildi.

Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kızılcahamam’daki termal otelde gerçekleştirilen toplantılar 19 Ocak’ta başladı, 22 Ocak'ta sona erdi.

Ara tatile denk gelen organizasyona çok sayıda yönetici de katıldı. Organizasyona katılan yöneticilere, “Tek bir kare fotoğraf paylaşılmasın.” denildiği öne sürülürken Diyanet personeli, “Ara tatil oldu, eş ve çocuklarla yorgunluk atıldı. Bir insan Allah'a inanıyorsa ahirete inanıyorsa, kul ve kamu hakkına inanıyorsa böyle bir toplantı için milletin parasını harcamaz.” dedi.

Toplantıların gerçekleştirildiği otelin Diyanet İşleri Başkanlığı'na 70 kilometre mesafede olduğunun altını çizen personel, “Toplantılar, Diyanet’teki salonlarda yapılamaz mıydı? Başkanlığı yönetenler de tasarrufa katılsa ne kaybedilirdi?” diye sordu.

Yönetici toplantısına, Ali Erbaş ve beş yardımcısının yanı sıra 90’ın üzerinde yöneticinin katıldığı bildirildi. Öte yandan kaplıca otele özel kalem personeli, basın ekibi ve danışman kadrosunun da gittiği kaydedildi.