Gündem
19 Nis 2024 13:49 Son Güncelleme: 19 Nis 2024 13:51

Dışişleri'nden İsrail ve İran'a kritik çağrı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve İran arasında yükselen tansiyonla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'ın füze ve İHA saldırılarına misillemede bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır.

Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz."

AB'DEN DE ÇAĞRI GELDİ

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddialarının ardından bölgede gerilimin tırmanmasını önlemek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Von der Leyen, Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ile yaptığı ortak basın toplantısında, bir gazetecinin "İsrail'in bu sabah İran ve Suriye'ye düzenlediği füze ve dron saldırılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

"Tüm tarafların bölgedeki gerilimin tırmanmasını engellemesi için mümkün olan her şeyi yapmalıyız." diyen von der Leyen, "Bölgenin istikrarlı kalması ve tüm tarafların daha fazla eylemden kaçınması kesinlikle gerekli." ifadelerini kullandı.