Gündem
24 Ağu 2010 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

DİNÇ BİLGİN'DEN SÜRPRİZ TEKLİF! MEDYAYA DÖNMEK İÇİN BİR ADIM MI?

Bir dönemin ünlü medya patronu Dinç Bilgin, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na sürpriz bir teklifte bulundu.

Etibank ve Sabah Grubu’nun eski sahibi Dinç Bilgin, geçtiğimiz günlerde Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na sürpriz bir teklifte bulundu. 

Bir dönemin ünlü medya patronu Etibank ve Sabah Grubu’nun eski sahibi Dinç Bilgin, geçtiğimiz günlerde Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na sürpriz bir teklifte bulundu.

Bu teklif, TMSF ve Emlak Bankası’nda “Dinç Bilgin medyaya dönüş projesini hızlandırma kararı” olarak yorumlandı. Dinç Bilgin’in, Emlak Bankası’na verdiği teklifin ayrıntıları şöyle:

Dinç Bilgin, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın 72 milyon dolarlık alacağından dolayı TMSF aleyhine açtığı dava nedeniyle, iki yıldır TMSF ile helalleşemiyor. Sabah’ın satışından elde edilen 1.1 milyar dolarlık kaynak da dava nedeniyle bloke olarak tutuluyor.

İki yıldır davanın sonuçlanmasını bekleyen Dinç Bilgin, davayı açan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na ‘davadan feragat edin sizinle özel protokol yapalım’ teklifinde bulundu.

Emlak Bankası yönetimi de kabul etti. Protokolün ardından davalardan feragat edilecek, Bilgin de TMSF ile Sabah’tan elde edilen para için masaya oturacak. Bilgin, bu paradan yaklaşık 300-400 milyon doların kendisine iade edilmesini bekliyor.

Dinç Bilgin’in bu teklifi, TMSF ve Emlak Bankası kulislerinde, ‘Dinç Bey, medyaya dönme planını hızlandırmak istiyor’ şeklinde değerlendirildi.

Hüseyin Özay/Star