Gündem
02 Mayıs 2013 23:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

DİLAN'IN BABASI İSTANBUL VALİSİNE SERT ÇIKTI! BU KADAR DA YALAN OLMAZ!

Olaylı 1 Mayıs gösterilerinde yaralanan Dilan Alp'in babası, kızı için ‘marjinal örgüt mensubu' diyen Vali Mutlu'ya “Atilla Güner'le Akşam Postası”nda yanıt verdi.

1 Mayıs kutlamaları için Tarlabaşı’ndan Taksim’ e yürümek isterken polisin müdahalesi sonucu ağır yaralanan Dilan Alp’in tedavisi sürüyor.Polis tarafından atılan biber gazı kapsüllerinin başına isabet etmesiyle Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırılan 17 yaşındaki lise öğrencisi Dilan Alp’in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Yenibosna Çobançeşme Lisesi son sınıf öğrencisi olan Dilan Alp için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: “Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Biz de kayıtları vardır. Çatışma içindedir. Tam bir radikal mensuptur" dedi.Bu gelişmeler üzerine “Atilla Güner’le Akşam Postası” programına katılan Dilan Alp’in babası Ali Alp, vali Mutlu’ya sert çıktı. “Bırakın çocuğumu benim çevremde dahi illegal örgüt mensubu yoktur” diyen Alp hem kızının sağlık durumunu hem de vali Mutlu’nun suçlamalarını yanıtladı.

Atilla Güner: Kızınız Dilan’ın  durumu nasıl?

Ali Alp: Genel olarak başından aldığı darbeden dolayı bir operasyon geçirdi. Onun dışında şuuru yerine yeni yeni geldi. Şu an da çocuğun genel durumu iyi.

Atilla Güner: Sizi görebiliyor mu, konuşabiliyor mu, sizinle iletişim kurabiliyor mu?

Ali Alp: İletişim kurdu, gördü ama yoğun bakımda olduğu için fazla yanında kalamadık.

Atilla Güner: Doktorlarla konuşmuşsunuzdur, doktorların ifadeleri ne yönde?

Ali Alp: Ameliyatın başarılı geçtiğini söylüyorlar yalnız kulağıyla ilgili bir sıvı oluşmuş. O sıvıdan dolayı duyu dokusu zedelenmiş herhalde. Onun ne kadar zaman sonra iyileşeceğini tam anlayamadık, zamanla belli olacak.

Atilla Güner: Duyma yeteneğini kaybetme ihtimali görüyor mu doktorlar?

Ali Alp: Şu anda onun net bilgisini vermek için erken. 2-3 gün sonra belki netleşir. Kulağında hala sıvı olduğu için buna müdahale edemiyorlar

Atilla Güner: Ameliyat dediniz, nasıl bir ameliyat gerçekleştirildi?

Ali Alp: Çok yakın bir mesafeden kafasına gaz bombası fişeği isabet ettiği için kulak arkası kafatası kırılmış ve 1,5-2 cm içeri girmiş. Bunu Taksim İlkyardım Hastanesi’ndeki doktor söyledi. “Çok yakın mesafeli ateş edildiği için bu kadar zarar gördüğünü” söyledi bize.

Atilla Güner: Vali Hüseyin Avni Mutlu bey bugün açıklama yaptı. “Bizde kayıtları var örgüt üyesi” diye bir ifade kullandı. Ne diyorsunuz kızınız lise öğrencisi sizin de bu konuda bir cevap hakkınız doğmuş oluyor.

Ali Alp: Tabii ki var ben gereken şeyi söyledim zaten. Böyle bir şey varsa ben bu hastanedeyim vali gelsin bunu ispatlasın.Yalan olur ama bu kadar da yalan olmaz. Bırak çocuğumu benim ailemde, benim çevremde illegal bir örgüt üyesi göremezler. Ben Hey Tekstil çalışanı olarak 1,5 yıldan beri mücadele veren bir babayım.Benden esinlenerek 1 Mayıs’lara katıldı çocuk.

Atilla Güner: Sizin de emekçi bayramına  katılmanızdan mı etkilendi Dilan?

Ali Alp: Evet Hey Tekstil direnişi, zaten 2 yıldır da katılıyor çocuk.

Atilla Güner: Böyle bir kaydı, karakola gitmişliği yok değil mi?

Ali Alp: Vali söylüyor ya gitsin kendisi araştırsın, tüm imkânlar onun elinde benim elimde değil.Biz Yenibosna’da oturuyoruz. Araştırsın, bulsun.Çocuk 4’üncü sınıfa gidiyor.Çok zor değil onun elinde imkân var.

Atilla Güner: Böyle açıklamalarda daha dikkatli olması gerekiyor kamu görevlilerinin en azından onu söyleyebiliriz değil mi?

Ali Alp: Ben  şöyle düşünüyorum bakın; yalan olur, kendini savunma mekanizması olur ama yalanın bu kadarı olmaz. Niye yalandır? Çünkü benim çocuğumla ilgili böyle bir yalanı söylemesi beni incitti bunu da bir validen duymamız tabi ki beni üzdü.