Gündem
02 Haz 2012 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

''DİJİTAL MEDYAYA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ!'' BERBEROĞLU YENİ HÜRRİYET DÜNYASINI ANLATTI!

Hürriyet Gazetesi genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu Hürriyet'in yeni sürecini anlattı.

Hürriyet’in gazete olarak kendi liginde, kendi fiyat seviyesinde en çok satan, site olarak en çok reklam alan site olduğunu söyleyen Berberoğlu,"Bütün bunlara rağmen, önümüzdeki dönemde dijital medyaya sırtınızı dönemezsiniz" dedi.     

Dijital değişimin iletişim dünyasındaki önemine vurgu yapan Berberoğlu,  "Benim yazı işleri müdürlerim, Twitter’ı takip ediyorsa, bir toplantıdan çıktıklarında Facebook’ta statülerini değiştiriyorlarsa, ben haberlerimi sosyal medyadan alıyorsam, başımıza yeni bir iş daha açacağız demek oluyor. Bu da dijital dünya olacak" diye konuştu.

SÜRECİ ANLATTI            

Yeni dönemde bütün birimlerin kağıt/web farkı olmadan birarada çalışacaklarını ifade eden Berberoğlu, yeni çalışma birimlerini web ve mobil, tablet ve gazete olarak sıraladı.    

Bu kapsamda yeni görev dağılımına ilişkin açıklamalarda da bulunan Berberoğlu, "Bu üç ana mecranın koordinatörleri olacak. Web ve Mobil Koordinatörü olarak Bülent Mumay’ı göreve getirdik. Genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir arkadaşımız. Diğer bir genç ve başarılı arkadaşımız Emre İskeçeli de tablet kısmıyla ilgilenecek" dedi.

Tabletle ilgili ilk kez bir pozisyon görüldüğüne yönelik soruya yanıt veren Berberoğlu, tablette kendini yenileyen versiyonun yaz bitmeden hayata geçirileceğini ifade etti.

Berberoğlu şöyle konuştu:   

 "O zamana kadar abonelerimize bize abone olduklarını hissettirecek sürprizlerimiz var. Bu işi iyi yapan Almanya’da Bild, İsviçre’de Blick, İngiltere’de Murdoch kuruluşları ve Financial Times gazetesini ziyaret ettik. Yeni binamıza geçtiğimizde 24 saat çalışan bir mecraya dönüşeceğiz. Haber akışında, sıcak haberle uğraşan arkadaşlarımız sadece kağıdı düşünmeyecek. Haber önce Web’e girecek, videosu çekilecek, Hürriyet Dünyası’nı tercih edenlere SMS’le bildirilecek. Daha sonra gazetede başka bir versiyonunu görecekler."

"DİJİTAL ALANDAN GELİRİMİZİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Berberoğlu, dönüşümün zamanlamasıyla ilgili olarak gelen soruya, "Önümüzdeki dönemde traj olsun, yazılı medyanın reklam gelirleri olsun, bizim düşüncemiz şimdiki gibi gitmeyeceği yönünde. Şu anda bizim yüzde 10 civarında olan dijital gelirlerimiz ne yaparsak yapalım, hiçbir şey yapmasak bile yüzde 15’i bulacak iki yıl içinde. Bizim hedefimiz ise 2015’te normal seyiriyle yüzde 15 olacak bu geliri yüzde 30’a çıkarmak. Yüzde 30 global de bir eşik. Bu orana ulaşacak basın kuruluşlarının geleceklerinin olacağına inanıyoruz. Bu hedefe ulaşacağımızdan ve hatta aşacağımızdan eminiz" dedi.

"OKURLARIMIZA HAK ETTİĞİ İÇERİĞİ VERELİM"

Berberoğlu bu dönüşümle birlikte yazılı mecranın öleceğine yönelik korkuların olup olmadığına yönelik soruya, "30 senesini yazılı mecrada geçirmiş bir insanım ben. Hürriyet’i öldürmek benim en son isteyeceğim şey. Ancak sabah yedide olmuş bir olay için yazılı medya süreci reel bir dünya değil. Web siteleri çoktan vermiş oluyor. Akşam saatine varmadan, sosyal medya bu durumun sorumlusunu ilan etmiş oluyor. Peki biz kime gazete çıkaracağız. Ben de hepsinin farkında olalım ve farklı bir içerikle onların karşısına çıkalım" dedi.

KÂRI OLUMLU ETKİLEYECEK

Yeniden yapılandırma karlılığa nasıl yansıyacağına yönelik soruya Berberoğlu şöyle yanıt verdi:

"Yeniden yapılandırmanın kâra olumlu etkisi olacak. Bunu tahmin etmem ya da bu konuda yorum yapmak için ben doğru adam değili ama bu değişimden para kazanmak uzun zaman almaz. Bugün 5 milyona yakın kişiye ulaşıyoruz. Hürriyet’in yan mecralarından elde ettiği gelir, yazılı ürününden elde ettiğinin yanında çok düşük" diye konuştu.

Berberoğlu internet sitesinin paralı olup olmayacağına yönelik, "Bu durum opsiyonlarımız içinde var" dedi.

Berberoğlu çalışanlarına mesajı olup olmadığına yönelik soruya ise "Bize inanıyorlar biz de onlara inanıyoruz" yanıtını verdi.



Yabancının Türkiye’ye İlgisi Arttı, İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
İşte Yeni İstanbul Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
Glow 3 Çekmeköy’de 223 Bin Lira! Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
Dumankaya Lobi Çarşı’da 119 Bin Liraya! Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Bahçe’n Eryaman’da 60 Ay 0.97 Faiz Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Riskli Evler İfşa Edilecek Next Level’da 3.3 Milyon TL’ye Penthouse!
Cami Yaptırana Vergi İndirimi Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
TOKİ’den Proton Hızlandırıcı Tesisi Aris Park Residence’da 999 TL Taksitle!
İnşaat Süreci İnternetten Canlı İzlenebilecek Japonya’dan Örnek Alınacak
Marmara Evleri 3’de 1.2 Milyon TL’ye Dükkan! Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
Antep’te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Japonya’dan Örnek Alınacak
Etiler’den Altunizade’ye Teleferik Projesi Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Exen İstanbul’da 84 Ay Vade! 3 Haziran Son Gün 2 B Öncesi Rekor Satış
Arista Bomonti’de Ofisler 6 Bin 375 Dolara! Park Avenue’den Bina Aldı ABD’de Otelleri 3’lüyor
Şehrizar’a Çevreci Çatı Rings İstanbul’da 2+1 Daire 425 Bin Tl’ye!
Keten İnşaat Nişantaşı’na Hayat Veriyor! Sultan Konakları’nda 2+1daire 178 Bin Lira!
Libya’da Türk Şirketlerinin Varlıklarına El Konuldu Metropol İstanbul’da Formula 1heyecanı
268 Rakımlı Tepede Tüm İstanbul Görecek 216 Butik Çekmeköy’de 158 Binliraya!