Televizyon
07 Kas 2010 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

DIGITURK VE D-SMART ENFLASYON PAKETİNE GİRDİ!

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, özel televizyonların ücretli paket yayınlarının da TÜFE'ye girdiğini bildirdi..

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜFE’deki ürün çeşitliliğinin 845’ten 869’a çıkartıldığını, özel televizyonların ücretli paket yayınlarına da bu çeşitlilikte yer verildiğini belirtti.

Devlet Bakanı Yılmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in, TÜİK’in enflasyon hesabına ilişkin soru önergesine yazılı cevap verdi.
Yılmaz, TÜİK’in 2005’ten bu yana her yılın başında, o yılda hesaplanacak enflasyon rakamlarına baz oluşturacak mal ve hizmet sepeti ile bunların sepetteki ağırlıkları konusunda kamuoyuna bilgi verdiğini anımsattı.

Enflasyon hesabına temel oluşturan mal ve hizmet kalemleri ile bunlara bağlı ağırlıklarda 2010 içinde hiçbir değişiklik yapılmadığını belirten Yılmaz, ağırlıklar ve endeks sepetinde kapsanan mal ve hizmetlere ilişkin güncellemenin, her yılın ocak ayında yapıldığı, yılın sonuna kadar sabit kaldığını kaydetti.

TÜFE’deki ürün çeşitliliğinin 845 çeşitten 869 çeşide çıkartıldığına dikkati çeken Bakan Yılmaz, "Özellikle eski sepette de mevcut olan tren, vapur ve belediye otobüslerinde yeni tarifelerin kapsanmasına özen gösterilirken, özel televizyonların ücretli paket yayınlarında da çeşitliliğe yer verilerek kapsam genişletilmiştir" dedi.

ETİKETLER
#d-smart #digitürk