Gündem
27 Kas 2010 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

DIGITÜRK TRT ŞEŞ'İ SESSİZ Mİ YAYINLIYOR?

Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'in Digitürk'te sessiz yayınlandığı ihbarları üzerine Digitürk yanıt verdi.

DIGITURK açıklama yaparak konunun kendileri ile ilgisi olmadığını, kullanıcılarının dil seçeneğinden dinlemek istedikleri dili seçebileceklerini belirtti.

Ayrıca TRT’nin bazı programlarda Türkçe ses kanalını boş bırakarak yayın yaptığını belirten DIGITURK, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti.

İşte DIGITURK’ün konuyla ilgili kurumsal açıklaması:

"TRT 6 kanalı, TRT tarafından Kürtçe ve Türkçe olarak iki ayrı ses kanalıyla yayın yapmaktadır.

DIGITURK, TRT 6 yayınlarını menşeinden aldığı gibi iki ses kanalıyla yayınlamaktadır. Ancak TRT, Türkçe ses kanalını bazı programlarda boş olarak yayınlamaktadır. Bu nedenle alıcı ayarlarını "Tükçe" dili seçen DIGITURK izleyicileri de durumdan etkilenerek ses duyamamaktadırlar. Kanalın ikinci dilini seçen izleyiciler "Kürtçe" olarak programı izlemeye devam edebilirler.

Konuya çözüm olarak; DIGITURK izleyicisinin kanalı seçtiğinde ses duyabilmesi için alıcısının "Lisan/Language" ayarlarına bakmaksızın tam zamanlı ses kanalı olan "Kürtçe" ses kanalını sabitleyecektir. Kanalı "Türkçe" ses ile izlemek isteyenlerin, kanalı seçtikten sonra tekrardan "Lisan/Language" seçme tuşuna basması gerekecektir. Bu durumda, programın "Türkçe" yayını yoksa izleyici ses duyamayacaktır.

Konunun kalıcı çözümü; TRT 6’nın tüm programlarının ikinci dili olan "Türkçe"ye uyarlaması veya "Türkçe"ye uyarlanmamış programların TRT tarafından tüm izleyicilere duyurulması olacaktır."

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Berna Kürekçi Şendir

Digiturk Kurumsal İletişim Genel Md. Yrd.