Gündem
30 Nis 2014 21:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Dicle Üniversitesi'nde muhabirlere saldırı!

DİHA'dan iki muhabir haber için gittikleri Dicle Üniversitesi'nde bir grubun ve polisin taş, sopa ve tekmeli saldırısı ile karşılaştı.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Şerife Oruç ve Selman Çiçek haber için gittikleri Dicle Üniversitesi’nde bir grubun ve polisin saldırısı ile karşılaştı.

bianet’e konuşan Selman Çiçek, Bilge Gençlik Kulübü üyeleri ile öğrencilerin arasında yaşananları takip etmek ve haberleştirmek için Mimarlık Fakültesi’ne gittiklerini söyledi.

Çiçek, Bilge Gençlik Kulübü’ne üye olduğu iddia edilen kişilerin taş ve sopa ile saldırdığını, okula gelen polisin de tekme attığını ve kamerasına el koyduğunu anlattı.

Saldırı sonrası hastaneye giden muhabirlerin durumu ağır değil.

"Polis kamerama el koydu"

Muhabirin anlatımına göre Bilge Gençlik Kulübü üyeleri Mısır’daki idamları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. Bu grup ile diğer öğrenciler arasında başlayan sözlü sataşma, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Okula gelen polis, biber gazı bombası ile öğrencilere müdahale etti, birçok öğrenci gözaltına alındı.

Selman Çiçek şöyle konuştu:

“Mimarlık Fakültesi önüne kurulan polis barikatların ardından çekim yapıyorduk, polis o sırada biber gazı bombası ile saldırdı.

“Daha sonra birden barikatları açarak, Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin geçmesine izin verdi. Barikatlardan geçen üyeler bize saldırdı. Polis saldırganlara müdahale etmedi. Hatta saldırı için bize ‘iyi oldu, hak etmiştiniz’ dedi. Kadın arkadaşlara ise ağza alınmayacak küfürler ettiler.

“Sivil polis elime vurarak kameramı düşürdü, kulüp üyesiyle birlikte kamerama el koydular. Polis, saldırganlarla birlikte hareket ediyordu."

Olay sonrası gözaltına alınan öğrenciler, polis tarafından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DİHA muhabirleri hastaneye kaldırıldıktan sonra üniversitedeki gelişmeleri takip eden DİHA muhabiri Mehmet Curan’ın kamerasına, polislerin el koymak istediği belirtildi. Curan, polis tarafından gözaltına alınmakla tehdit edildi.