Televizyon
22 Mayıs 2012 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

DEVRİMİ OKAN BAYÜLGEN BAŞLATTI!

TV8'de coşan Kraliyet Ailesi televizyona farklı işler yapmaya çalışanlara cesaret veriyor! Yeni TV devrimine tanık olmak için okuyun!

Son yazımda, suçluluk duygusu içermeyen cinselliğin uzakta olduğundan, şimdiki cüretkarlığın reklam kapma telaşı yüzünden yaşandığını yazmıştım ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim, başka türlü de olsa, televizyona bir haller oluyor!

Lütfen alıcınızın ayarlarıyla oynayın ve en azından kendi televizyonunuzu genelin esaretinden kurtarın. Tuhaf, sessiz bir devrim yaşanıyor şu günlerde, katılın!

Okan Bayülgen’i TV’de ilk görüşüm, “Tansu Çiller ve Doğan Güreş’le el ele,  güvenli Türkiye” kampanyasına rastlayan ve 18 aya kadar uzayan askerliğimin sonrasına yani 1995 yılına rastlar. O zamanlar Gece Kuşu olarak, cool tavrı, siyah gözlükleri ve sigarasıyla (TV’de sigara içerek program sunmak? Efsane değil gerçek!) arz-e endam eden Okan Bayülgen, dönemin yeterince özgür ve bol kırmızı noktalı televizyon yayıncılığı sırasında çokta farklı bir renk değildi gerçi ama keyifli bir izleme haline yol açıyordu.

Sistemin dışında duran ama gerektiğinde “bir arkadaşa bakıp çıkan” Okan Bayülgen yıllar geçtikçe muhafazakârlaşan Türk televizyonlarında minicik tavizlerle de olsa direnip yayına devam etmesini bildi. Nazi bombardımanı altındaki Londra’ya seslenen BBC radyosu gibi güç veriyordu sesi ve görüntüsü… Hatta her ne kadar sabote edildiğini düşünsem de 70’ler Seks Furyası temalı bir Disko Kralı bölümü bile yapmıştı Okan ve ben de konuklardan biriydim.

Okan Bayülgen’le birlikte bu yıla kadar iyi-kötü geldik. Ancak geçen sezonun sonunda, tek alternatifi fazla edepli bir "Beyaz Show" olan Disko Kralı’nın sona ereceğini duyduğumda içim sıkılmıştı. Üstelik de intihar ederek yaşamına son verecekti Disko Kralı… Devasa Kanal D’yi bırakıp TV8’in sığ limanına yanaşarak oradan yayın yapacaktı.

Yani unutulup gidecekti Okan ve daha yılın sonuna varmadan 10-15 kadar gözlüklü, sivilceli gencin içi geçmiş bir şekilde alkışladığı, masraf olmasın diye stüdyonun ışıklarının iyice karartıldığı, stajyerlerden oluşan rejiye emanet enkaz bir programa dönüşecekti. Üzücü…

Ama öyle olmadı! Okan Bayülgen hangi tersanede inşaa ettirdiği bilinmeyen Kraliyet Ailesi kadırgalarıyla her gece Televizyonu işgal, bizi de meşgul etti. Üstelikte hatırı sayılır reytingler toplayarak… Böylelikle kendi monarşisinin temelini de atmış oldu. Reyting denen demokratik sahtelikle zehirlenmiş televizyonda iyi yönetilen bir Krallık! Şahane…

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarak 3. dünya uluslarına verdiği cesaretin televizyon yayıncılığına uyarlanmış duygusallığı eninde sonunda diğer kanallara bulaşacaktı. TV son altı aydır hiçbir zaman olmadığı kadar zeki ve renkli… Sanki birileri gelip lunaparkın ışıklarını açmış gibi… Kanallar peşi sıra nefis yapımlar sunuyor, acayip deneyler yapıyor. Pek güzel!

Galip Tekin’in Acayip Hikayeler’i 40 dakikalık dizi olmuş haliyle izleyebiliyoruz. Bir Kadın Bir Erkek şifreliden çıkıp ulusal yayında aynı edepsizliğe devam edebiliyor. Ümit Ünal gibi şahane bir yönetmen Çıpla Gerçek adında yine 45 dakikalık nefis bir polisiye çekebiliyor, Yeşilçam fantastikleri Cumartesi gecelerimizi şenlendiriyor. Fenomen çizgi kahraman Otisabi’nin dizisi çok yakında geliyor… Okan Bayülgen’in kendisi çok daha farklı fikirler peşinde bir gençlik kanalı kurmaya çalışıyor. Daha da bir sürü proje var!

Okan Bayülgen, aklı başında bir Howard Beale gibi, bıkmadan, usanmadan her gece yaptığı farklı yayıncılıkla televizyonun “dolma sararken TV izleyen ev kadınları klanı” tarafından yıllar içinde işgal edilmesine tepki vererek başka bir seyircinin, başka bir beğenme halinin de reklam toplayabileceğini televizyona iş yapan/yaptıran herkese ispat etti. Dizi bataklığında gırtlağımıza kadar gömülmüşken gelen bu dala uzanıp çıkmanın ve Televizyonu yeniden keşfetmenin vaktidir. Gençler, televizyon herkesin olduğu kadar sizindir, ele geçirin ve özgürleştirin!

Murat Tolga Şen / murattolga@gmail.com

 





MÜLKLERİNİZİ KİRAYA VERİRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

EMLAK VERGİSİ İÇİN SON 10 GÜN!

YATIRIM YAPACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER!

CEM YILMAZ CENNET KOYU’NDAN VİLLA ALDI!

BELEDİYELER KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MASADAN CEVAPLIYOR!

İNÖNÜ İÇİN KARAR ÇIKTI

TOKİ’DEN TURİZMCİLERE KONUT

TOKİ VAN’DA TAKSİT ÖDEMELERİ EKİM AYINA KADAR DURDURULDU

EVİNİZ İÇİN YAZ DEKORASYONU ÖNERİLERİ

DEMET AKBAĞ’IN MUHTEŞEM EVİ

KARMA EVLERİ BODRUM’DA AYRICALIKLI YAŞAM

MAVİ MARMARA EVLERİ 2’DE 95 BİN TL’YE!

GÜL YAPI KAVAKLI KONAKLARI’NDA 330 BİN TL’YE DÜKKAN

MAKROM YAPI’DAN ZEKERİYAKÖY’E VİLLA PROJESİ GELİYOR