Televizyon
13 Ara 2011 18:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

DESPERATE HOUSEWIVES NASIL BİTECEK! İŞTE EN KRİTİK AYRINTI!

Desperate Housewives'ın 13 Aralık'ta başlayacak final sezonunun en kritik ayrıntıları...

Desperate Housewives’ın final sezonu 13 Aralık’ta başlayacak. İşte mahallenin üzerine çöken suçluluk duygusundan, ilişkilerin değişen dinamiğine kadar final sezonunun en kritik ayrıntıları...


Geçen sezon finalinde, Gabrielle’e saldıran üvey babası Alejandro, olaya şahit olan Carlos tarafından öldürülmüştü. Olay yerine varan Susan, Lynette ve Bree de cesedin saklanmasına yardım ederek, cinayetin suç ortakları olmuştu. Yeni sezonun ilk bölümünde, Alejandro cinayetinden sonra suçluluk duygusuyla baş etmekte en çok zorlananların Susan ve Carlos olduğunu anlıyoruz. İkili bu duygudan kurtulmak için kendilerine has yöntemler uygularken, ortak noktaları onları yakınlaştırıyor. Ne var ki onlar için sıradan bir dert ortaklığı, hiçbir şeyden haberi olmayan zavallı Mike için eşinin onu Carlos ile aldattığı şüphesini beraberinde getiriyor. Üstelik cinayetin kara bulutları sadece Mike ve Susan’ın evliliği üzerinde dolaşmıyor. Gabrielle de Carlos’un depresyonundan nasibini alıyor.

Diğer yandan geçen sezon finalinde ayrılan Lynette ve Tom ikilisi, Lynette’in Alejandro hakkında gördüğü kabuslar yüzünden bir ilişki karmaşasına giriyor. Bree ise bir parçası olduğu cinayetin, beraber olduğu dedektifin şüphesini çekeceği korkusuyla hayli zor günler geçiriyor.

MARY ALICE’İN DÖNÜŞÜ
Uzun zamandır olay örgüsünün Mary Alice ile kesiştiğine tanık olmamıştık. Final sezonu bu gerçeği değiştirmeye kararlı. Mary Alice ile başladıkları diziyi yine Mary Alice ile bitirmek isteyen senaristler, bu amaçla sezonun gizemini onunla bağlantılandırmaya karar vermişler. Mary Alice’i canlandıran Brenda Strong, bu fikrin dahiyane olduğunu düşünüyor.
 “Başladığımız yerde bitirmek, izleyicinin tanık olduğu her şeyi bir bütün halinde görmesine yardımcı olacak.” Bu ay Mary Alice ile ilk kesişme, Bree’nin aldığı mektup aracılığıyla gerçekleşecek. Mary Alice’in dizinin ilk bölümünde aldığı mektupla aynı içeriğe sahip olan bu tehdit notu, grubun bütün planlarını bozacak.

SEZONUN ÖLÜM KONTENJANI YİNE DOLU
Desperate Housewives senaristleri, her sezon ön planda ya da arka planda oldukları fark etmeksizin, bazı karakterleri gözlerini kırpmadan öldürmeleriyle ünlü. Final sezonu elbette bir istisna değil. Yapımcılardan Bob Daily, fazla açık vermeden konuyu şöyle ele alıyor: “Bu sezon en azından bir kişinin öleceğini garanti ediyorum, kimbilir belki birden fazla bile olabilir...”

RENEE’Yİ SEVMEK YA DA SEVMEMEK
Renee bu sezon öyle işlerle uğraşacak ki, izleyiciler onu sevenler ve ondan nefret edenler olmak üzere ikiye ayrılacak. Yapımcılara göre bu ikisinin arası yok. Sezonun büyük gizemine dahil olmayan Renee, bu yüzden zaman zaman kendini yalnız hissedecek. Mahalleye yeni taşınan Charles Mesure’a göz koyan Renee, ona kendini beğendirmek için hayli ter dökecek. Renee’yi canlandıran Vanessa Williams, karakterinin bir erkeğin peşinden koşmaya hiç alışık olmadığını söylüyor. “Hislerine karşılık bulmak için çok uğraşıyor, ama işler pek yolunda gitmiyor.” Diğer yandan Lee evlatlık kızı için ondan yardım isteyince, Renee’nin çocuğu büsbütün sahiplenmesi komşusunun pek hoşuna gitmeyecek. Lee ve Renee arasında yaşanacak şiddetli bir çatışmaya hazır olun. Lee’yi canlandıran Kevin Rahm “Karakterim Renee’den yardım istiyor, ancak aldığı yardım hiç hoşuna gitmiyor, ikilinin ilişkisi karanlık bir hal alacak” diyor.

TOM VE LYNETTE’İN SANCILI AYRILIK DÖNEMİ
Desperate Housewives’ta ne kadar çok ayrılık sahnesi yaşanmış olursa olsun, hiçbiri Tom ve Lynette’inki kadar derin bir iz bırakmadı. Uzun yıllardır inişli çıkışlı da olsa ilişkilerini bir şekilde yürütmeyi başaran çift, geçen sezon finalinde sürpriz şekilde yollarını ayırdı. Bu durum finalde Tom’un şaşkınlıkla karşıladığı, Lynette’in ise zorunlu gördüğü bir gelişme olsa da, yeni bölümlerde ayrılığa en çabuk alışan tarafın Tom olduğu çıkacak ortaya. Yeni bir sevgiliyle yoluna devam eden Tom, Lynette’in de flört turları atmasına neden olacak. Ancak Lynette’in bu konuda pek pratiği olmaması, işleri karıştıracak. Tom’u canlandıran Doug Savant, bu konuda tıpkı karakteri gibi düşünüyor anlaşılan. “Ayrılık böyle bir şeydir, dışarı çıkarsın, yeni insanlarla tanışırsın ve 20 yıllık karını hala sevip sevmediğini bu şekilde sınarsın, denemeden bilemezsin.”