Medya
08 Mar 2014 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Derya Sazak'tan bomba açıklama; Kovulan yüzlerce gazeteci dava açacak!

Erdoğan Demirören ile Başbakan arasında geçen telefon görüşmesinde Başbakan'dan büyük tepki ve hakaret gördüğü öne sürülen Derya Sazak, STV Haber'de konuştu.

Bir dönem Milliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan ve sürmanşetten yayınladığı ''İmralı Zabıtları'' adlı haber sebebiyle kayıtta Başbakan'dan büyük tepki ve hakaret gördüğü öne sürülen Derya Sazak, konuyu Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile medya patronu Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesinin internete sızdırılmasının ardından, konuşmanın içeriğinde hakaret edilen Derya Sazak konuştu.

Milliyet'te çalıştığı dönemde Başbakan Erdoğan'la, Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen görüşmeden haberdar olduğunu ancak durumun perde arkasında yaşananların bu kadar vahim olduğunu bilmediğini kaydeden Derya Sazak, Başbakan'ın medya patronlarına uyguladığı baskıyı ölümcül olarak niteledi, hatta demokratik toplumlarda utanılacak kadar dramatik ve üzücü olduğunu belirtti.

YÜZLERCE GAZETECİYLE DAVA AÇACAK

Kendisinin ve arkadaşlarının '30 yıldır çalıştığı Milliyet'ten uzaklaştırıldıklarını' söyleyen Gazeteci Sazak, uğradığı hakaretleri şahsi olarak değerlendirmediğini ama arkadaşlarıyla beraber bir dava açma hazırlığı içerisinde olduklarını dile getirdi. Sazak, açılacak bu davanın işlerinden koparılan yüzlerce gazeteciyle açılacağını hatırlattı:

''Bu dava yüzlerce gazetecinin yapılan baskılar sonucu işlerinden, güçlerinden, televizyonlarından uzaklaştırıldığının toplu bir basın davası olacak.''

Derya Sazak, Başbakanın ses kayıtlarını yalanlamadığını hatırlatarak bu ses kayıtlarını mahkemeye delil olarak sunacakları ifade etti.

O HABERİ DEĞERLENDİRDİ

İmralı Zabıtları adlı habere de değinen Sazak, bu haberi yayınlayarak devletle PKK arasında yapılan görüşmelere katkı sağlayacaklarını düşündüklerini söyledi. Sazak, söz konusu haberi yayınlayarak kimseye ihanet etmediklerinin de altını çizen Derya Sazak ayrıca, iddia edilen kayıtlarda kendisine namussuz denmesine atıf yaparak ''Ben sonuna kadar namuslu gazetecilik yaptım'' diye konuştu.