Gündem
14 Haz 2023 19:21 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 19:29

Depremzedelerle ilgili sözlerine AKP'den sert tepki

Oyuncu Eda Ece'nin depremzedelerle ilgili sözleri büyük tepki çekmişti. Bir tepki de Hamza Dağ'dan geldi.

Dün akşam katıldığı ödül töreninde ödül alan ve konuşma yapan Eda Ece’nin depremzedelerle ilgili sözleri gündem oldu. Her kesimden tepki alan Eda Ece konuşmasında, "Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık" dedi.

"Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse" dediği için linç edilen Eda Ece daha sonra yeni bir açıklama yaptı. İlk açıklamasında yanlış anlaşıldığını söyleyen Ece, bu sefer de "Ben özgür olayım derken bir başkasının tercihine karışmam çifte standart olur. Keşke konuşmanın sonunda neyse herkesin kendi tercihi deseymişim" dedi.

Eda Ece'nin sözleri sosyal medyada infial yarattı. Ece'ye bir tepki de AK Parti'den geldi.

Ece'nin sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şu açıklamayı yaptı:

"Bir şekilde ünlenmiş ve şahsi kalitesini sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısıyla eşdeğer gören kişilerin yaptığı bazı açıklamalar, maalesef bilinçaltlarında topluma nasıl baktıklarını ortaya çıkarmaya devam ediyor.

“Deprem bölgesine biz yardım ettik ama sandıktan çıkan sonuca göre anlıyoruz ki onlar başkaları yardım etti sanmışlar” minvalinde yapılan seviyesiz ve nefret arka planlı açıklama, zehirli bir aklın tezahürüdür. Şehirler yıkılmış, yürekler parçalanmış ve göz pınarları kurumuşken verilen mücadeleyi görmezden gelmek, milletin derdini ve talebini bilmeden “Benim gibi oy versin” beklentisiyle yardım etmek; zihninde milleti “Satılık” görmektir.

“Satılık” olan, eline ödül tutuşturulunca ne yapacağını şaşırıp millete saldıranların “Oyunculuğudur”. Sonucu kabullenin, zehir memba zihninizi ve aynı zehri saçan dilinizi milletimizden uzak tutun. Devletimiz her bir kurumuyla yaraları sarmaya, ihya ve inşa sürecini yürütmeye devam ediyor. Siz gölge etmeyin başka ihsan istemez."