Gündem
13 Şub 2023 16:25 Son Güncelleme: 13 Şub 2023 16:56

Depremzede ve refakatçisiz çocuklar ne durumda? 90 çocuğun kimliği belirlenemedi!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde enkaz altında bulunan çocuklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel canlı yayında çocuklarla ilgili önemli bilgiler aktardı. Gürel, 90 çocuğun kimliklerinin belirlenemediğini söyledi.

Depremlerde enkaz altından kurtarılan çocukları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının koordineli çalışmasıyla gözetim altında tutuluyor. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinden edindiği önemli bilgileri aktardı.

Deniz Gürel, 762 kayıtlı çocuk olduğunu, bunlardan 78'inin ailesine teslim edildiği, 544 çocuğun tedavisinin devam ettiğini söyledi. Gürel ayrıca 140 çocuğun Sevgi Evlerine yerleştirildiğini bildirdi. 

Gürel sözlerine şöyle devam etti:

"Pek çok insanımızın merak ettiği kayıp çocuklar sorusuna gelmeden Oğuz Haksever…Depremden etkilenen 762 çocuğumuzun 672’sinin kimliği biliniyor.

"90 ÇOCUĞUN KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ" 

Şu an tedavisi süren ya da sevgi evlerinde bulunan kimliği belirlenemeyen 90 çocuğumuz bulunuyor.

Çocuğum kayıp endişesi yaşayan ailelere bakanlığın gösterdiği yola gelince… Hiç umutsuzluğa kapılmadan çocuklarının kimlik bilgileri ve fotoğraflarıyla bakanlığa başvursunlar. Bakanlık bu yolla ya da sosyal medyadan yapılan paylaşımlardan 16 yavrumuzu ailesine kavuşturdu.

Sağlık Bakanlığıyla da koordineli çalışan bakanlık hastanede tedavisi devam eden ve kimliği belirlenemeyen çocuklarla ilgili de bir sistem kurarak ailelerine kavuşturmayı hedefliyor.
Evlat edinme ve koruyucu aile konusu da çok merak ediliyor biliyorum.

Bu konuda evlat edinme tabi mahkeme kararıyla olan bir şey. Korucuyu aile için de depremzede çocuklar şu an için kapsam dışında. İlerleyen süreçlerde bir rezerv yok koruyucu aile olabilmek ya da mahkeme sürecinde evlat edinme konusunda. Ancak halen devam eden arama çalışmaları aileleri tedavi gören çocuklar olma ihtimaline karşı depremzede çocuklar için herhangi bir evlat edinme ya da koruyucu aile süreci yok şimdilik." dedi.