Gündem
24 Şub 2023 16:56 Son Güncelleme: 24 Şub 2023 16:58

Deprem bölgesindeki sağlık personelleri için flaş karar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının görev yerlerini değiştirmesini içeren yeni düzenlemeyi açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

"ŞEBEKE SUYUNU İÇMEYİN"

"Depremin ilk gününden beri aldığımız su örneklerinden 179 numunede klor yetersizliği tespit edilmiştir. Valilik ve kaymakamlıklar açıklayana kadar şebeke ve musluk suyunu içme suyu olarak kullanmayalım."

"TETANOZ UYARISI"

"Halk sağlığını tehdit eden bir durumla henüz karşılaşmadık. Hassas olunması gereken bazı konular var. Tetanoza dikkat etmemiz gerekiyor. Yaralar enfeksiyonlar bu hastalığa fırsat tanır. Deprem bölgesindeki personelimize aşılarını yaptık.

Depremzedelerimizin de aşılarını yaptık. Arama kurtarma çalışmalarında ortaya çıkan toz da sağlık için tehdit edişyordu. Bunun için herkese maske dağıttık. Maske kullanımını ihmal etmemeliyiz. Ekiplerimizden temin edebilirsiniz."

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TAYİN DÜZENLEMESİ

"Afet bölgesinde çalışmak isteyen hekim hemşirelerin bu taleplerini ulaştırması için portalımızda görüntülenebilecek, ihtiyaç doğrultusunda görevlendirme yapılacaktır. Görev yeri deprem bölgesi olan sağlık çalışanları için tayin taleplerini personel bilgi sistemi üzerinden alınacaktır. "