Televizyon
01 Kas 2013 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

DENİZ BAYKAL KASEDİ HANGİ KANALA CEZA GETİRDİ?

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifasına yol açan video kaset, bir kanala ceza getirdi..

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifasına yol açan video kaset ile, CHP'nin yeni yönetiminin tartışıldığı program nedeniyle, Kanal A'ya ceza verildi.

Kanal A'da 31 Temmuz 2013 günü yayınlanan ''Hangi Taraf ?" adlı programa CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan katıldı. Sayan, Baykal ve Kılıçdaroğlu dönemlerini değerlendirerek, kaset olayından sonra Baykal'a sahip çıkılmadığını savundu ve şöyle dedi:

''Siz halka yarın şunu yapacağım dediğiniz zaman, halk da size diyecek ki: Siz kendi Genel Başkanınızı sattınız, bize mi sahip çıkacaksınız?. Siz bir insana inanmışsanız, onunla birlikte siyaset yapmışsanız, onun sayesinde milletvekili, belediye başkanı olmuşsanız, bu insanın başına bir olay geldiği zaman, ilk siz terk ediyorsanız, siz kalleşsiniz'''

Yayını değerlendiren RTÜK üyeleri, kullanılan bu ifadeleri ''Suçlayıcı, ve toplumda yanlış kanaat oluşmasına neden olacak nitelikte'' buldu. Yasada yer alan '' Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırılık, toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olma'' gerekçesiyle, Kanal A'ya uyarı cezası verdi.