Gündem
21 Nis 2024 16:55 Son Güncelleme: 21 Nis 2024 17:02

DEM Parti'den bir skandal daha! Türk bayrağı hazımsızlığı devam ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden Türk bayrağı kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde de belediye meclis salonundaki Türk bayrağı indirildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Parti yönetiminin Türk bayrağı hazımsızlığı devam ediyor. Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan Türk bayrağı kaldırıldı.

Sitenin ana sayfası öncesi ve sonrası.

Siteye girmek isteyenler "Web sitemiz şu an bakım modundadır. Anlayışınız için teşekkürler" uyarısıyla karşılaşıyor.

DİYARBAKIR MECLİSİNDEKİ BAYRAK KALDIRILDI

Öte yandan, meclis salonunda bulunan Türk bayrağı da geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Salonun aralık ayında çekilen karelerinde Türk bayrağının olduğu görülürken, nisan ayında çekilen karelerde ise kaldırıldığı fark edildi.

Yaşananlar sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tepkilerin ardından Türk bayrağını olması gerektiği yere astı ve görüntüleri reddetti.

ATATÜRK VE ERDOĞAN'A KÜFÜR

Öte yandan, dün ortaya çıkan görüntülerde DEM Parti tarafından kazanılan Sur Belediyesi'nde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildi.

Belediye binasına giren bir DEM Partili, Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını görünce, "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" diyerek hakaret etti.

Daha sonra ise olayın araştırılması için İçişleri Bakanlığı, mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “DEM Parti yöneticilerinin Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.” dedi.

Yerlikaya, akşam saatlerinde yaptığı ikinci paylaşımında ise hakaret içeren sözler sarf eden U.G. isimli şüphelinin Diyarbakır Emniyeti tarafından gözaltına alındığını duyurdu.