Televizyon
13 Eki 2013 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

DEKOLTE GÖZDE RTÜK'E HAVALE! ATV'YE CEZA GELECEK Mİ?

İşinden olan Gözde Kansu'nun kıyafeti için RTÜK, 'Dekolte' derse ATV'ye ceza gelecek. Aksi takdirde Hüseyin Çelik zor durumda kalacak.

AKP Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik’in kıyafetini dekolte bulduğu gerekçesiyle eleştirdiği ve daha sonra da işine son verilen sunucu Gözde Kansu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Çelik’in bu sözleri ATV’ye ceza verilmesini de gündeme getirdi.
 
RTÜK üyesi Ali Öztunç, sunucu Kansu’nun kıyafetinin dekolte olması halinde yasada yer alan ’’Müstehcenlik ya da ahlaki değerlere aykırılık’’ maddelerinin işletilmesini isteyerek RTÜK Başkanlığına başvuru yaptı. Öztunç’un bu başşvurusu İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile RTÜK üyelerince incelenip, kıyafetin ’’Dekolte’’ olup olmadığına karar verilecek.
 
YASA NE DİYOR ?
RTÜK kıyafeti dekolte ve müstehcen bulursa ATV’ye ceza gelecek. Aksi taktirde 5 üyesi AKP kontenjanından seçilmiş olan RTÜK üyeleri, AKP Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik’in görüşüne katılmamış olacak.  6112 sayılı RTÜK kanunun 8. maddesinde Radyo-TV yayınlarının, ’’Genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamayacağı’’ belirtiliyor. Bir başka fıkrada da ’’Yayınlar müstehcen olamaz’’ deniliyor.
 
RTÜK daha önce ’’Müstehcenlik, genel ahlaka aykırılık, çocukların ahlaki gelişimlerini zedelemek’’ gerekçesiyle birçok TV’ye ceza vermişti. Dolçe Gabana parfüm reklamında, mayolu bir kadının yer alması, ’’Gençlerin ve çocukların ahlakî gelişimini zedeleyecek’’ nitelikte görüldü. ’’Bir Bulut Olsam’’ adlı dizideki sevişme sahnesi de müstehcen bulundu. Ekrana bikini ile çıkan sunucu Pelin Suade nedeniyle, FOX TV’ye müstehcenlikten ceza verildi. ’’Vicdan’’ filminde Nurgül Yeşilçay’ın, sevişme sahnesi de müstehcen bulundu.