Televizyon
10 Oca 2013 19:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

DEĞMEYİN STAR'IN KEYFİNE! STAR TV OLDU ACUN SİRKİ!

Yetenek Sizsiniz haftanın 3 günü yayında, yeteneğini akşam yeterince gösteremeyenler de sabah Alişan ile Sevcan Şov'da... Star'ın yeni halini Murat Tolga Şen yazıyor.

Acun Ilıcalı’nın Star Televizyonu’na transfer olmasının ardından bir yazı yazmıştım. O yazının başlığında “Star TV, Acun TV’ mi olacak yoksa” diye endişeli bir soru sormuştum. Okumak isteyenler şu linkten faydalanabilir.

Artık endişelenmeme gerek yok çünkü korktuğum başımıza geldi. Bundan böyle, ülkemizde ne kadar yetenekli! insan varsa ortaya çıkarmaya ant içmiş şov Yetenek Sizsiniz tam 3 gün boyunca Star Televizyonunda…

İmkânsız ama olur da kaçırırsanız hiç üzülmeyin! Sabah kuşağının en sevimli seyirliği! Alişan ile Sevcan şov da, Yetenek Sizsiniz’e çıkan ne kadar türkü çığırıcısı, hayvan oynatıcısı varsa, marifetlerini yeniden izlemek mümkün. Ucuza çıkıyor ve reyting alıyor. Hani şu "herşey dahil" turist otellerinin akşam yemeğinden kalanları ertesi öğlen mönüsünün salatasına katması gibi… Değmeyin Star’ın keyfine!

Yani artık Star TV, Acun TV olur mu diye sormak abes olacak. Peki, neden buna bu kadar bozuluyorum?

Acun Ilıcalı ya da Yetenek Sizsiniz ile bir alıp veremediğim yok ancak gece-gündüz karşısına dikildiğimiz ekranın tek tipleşmesi hoşuma gitmiyor. Acun Ilıcalı tarzı yapımcılık anlayışının giderek daha pahalıya çıkmaya başlayan diziler karşısında yükseleceğini zaten tahmin ediyordum ancak bu ucuz panayır eğlencesi seyirliği bu yoğunlukta gelince ‘yayıncılık’ dibe batıyor, kalite yerlerde sürünüyor.

 Artık TV’nin insanları eğitme, doğru yönlendirmeler yapma misyonundan bahsetmiyorum bile… Paranız varsa alırsınız Digiturk, D-Smart, Teledünya, olur bir sürü tematik kanalınız, sabahtan akşama film, belgesel izlersiniz ama eğer bir anten bağımlısı iseniz artık ortada televizyon falan yok. Acun Ilıcalı’nın işlettiği bir panayırdan ibaret bir televizyonculuk anlayışı Star’ı tamamen esir aldığı gibi diğer kanalları da iştahlandırıyor. Reyting: reklam. TV yayıncılığı da aslında bir ticaret olduğuna göre…

Acun Ilıcalı’nın önlenemez yükselişi böyle devam ederse, kendi kanalını kurması yakındır. Show TV’yi geçen yıl o hayatta tutuyordu, Star’ın keyfi de bu sene Acun sayesinde yerinde… TV’nin ne hale geldiğini kimsenin umursadığını sanmıyorum. Bu arada Show TV için de Acun’dan sonrasıyla ilgili bir tahmin de bulunmuş, “Acun’suz bir Show TV’yi düşünürken orkestranın Titanic batarken çaldığına benzer nameler geliyor kulağıma” diye yazmıştım.

Tam da öyle oluyor gerçekten… Show su aldı, batıyor, Star ve diğerleri dev bir panayıra dönüşmüş durumda… Alice olmuş da Harikalar Diyarı’na düşmüş gibiyiz ama bu kadar tribalini Lewis Carroll bile hayal edemezdi!

MURAT TOLGA ŞEN

murattolga@gmail.com / twitter.com/murattolga