Gündem
11 Şub 2015 23:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Davutoğlu'ndan sert sözler: Gülen ABD'ye muhbirlik yapıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT'de gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Paralel yapının başındaki o kişinin ismini bile zikretmek istemediğim o kişi yazdığı makalelerle muhbirlik yapıyor" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Çözüm süreci her şeyden önce silahlı mücadelenin terk edilmesi anlamına gelir. Silahın bırakılmasını istemeyenler var. Çünkü eller tetikten çekilirse özellikle seçime giderken böyle güçlü bir iradenin sergilenmesi Türkiye açısından olumlu bir adım olacaktır. Biz 2013 Nevruzunda verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Aksi halde eğer bir silahlı mücadele devam edecekse bunu bir devlet kabul etmez.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

İç güvenlik paketi gökten zembille inmedi. Bir ihtiyaç doğduğu için bu paket bugün burada. 6-7 Ekim olayları olmasaydı. bu paket bugün olmazdı. Gezi olaylarında gerçekleşenler olmasaydı bugün bu paket önümüze gelmezdi. O günlerde sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Bahçeli; Nerede bu devlet diyordu. Bugün bu olaylar yaşanmasın diye devletin güvenliği eleştirilmesin diye bu paketi bugün çıkarıyoruz. Şimdi de çıkıp bu paketi eleştiriyorlar.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

Sayın Hakan Fidan ile ilgili kanaatimi defalarca söyledim. Sayın Fidan devletine en iyi şekilde hizmet etmiş bir bürokrattır. Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan ile ilgili görüşlerini bana iletti. Bende Fidan'a ilettim. Fidan, her bürokrat gibi kendi kararını verdi. Cumhurbaşkanımızın ifadelerinde MİT Müşteşarlığı'na ve Hakan Fidana'a verdiği önem var. Konuyu saptırıp farklı bir yere çekmeye, Sayın Cumhurbaşkanımızla bir sorun varmış gibi göstermeye gerek yok.

SEÇİM TAHMİNLERİ

50'ye yakın kongre yaptık. Beni en fazla heyecanlandıran şey orada sizi bekleyen heyecanla çalışan insanların yüzündeki o heyecanı görmek. Geçen gün söyledim yüzde 47'lerden başlayıp yüzde 54'lere kadar giden anketler geliyor. Ama benim bir tahmin yapmam doğru olmaz biz hedef belirleriz.

PARALEL YAPI

Paralel yapı AK Parti'ye yönelik bir tehdit değil, devletin bütünlüğüne yönelik bir tehdit. Kim bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışırsa, karşısında dimdik dururuz. Şimdi ismini zikretmek istemediğim bu Paralel yapının başındaki zat, ABD kongresine mektuplar yazıyor, resmen muhbirlik yapıyor, Makaleler diziyor ve diyor ki "Türkiye'de gayrimüslimler de tehdit altındadır" Bu zata diyorum ki 28 Şubat'ta kızlarımız yerlerde sürüklenirken neredeydin?