Gündem
22 Şub 2012 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

CUMHURİYET KURULDUĞU BİNA 'KIRMIZI KONAK'I SATIŞA ÇIKARIYOR!

Cumhuriyet gazetesi Atatürk'ün hediye ettiği İttihat ve Terakki Merkezi Umumi binası olan Kırmızı Konak'ı satıyor!

T24 sitesi Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, bugün köşesinde çok çarpıcı bir habere imza attı.

Cumhuriyet, Atatürk'ün verdiği İttihat ve Terakki konağını satıyor! başlıklı yazısında Akın, bir zamanlar Ankara'da haber müdürü olduğu Cumhuriyet gazetesinin geçmişini uzun ama keyifli bir şekilde anlatıyor ve ardından da gazetenin kurulduğu Kırmızı Konak isimli binanın satılmak üzere olduğunu açıklıyor.

İşte Doğan Akın'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

Nadir Nadi ve ardından eşi Berin Nadi, öldükten sonra, Cumhuriyet'teki hisselerini Cumhuriyet Vakfı'na bıraktılar. Cumhuriyet'in isim hakkı da, hissedarların kararıyla vakfa bırakıldı. Cumhuriyet'in vakıf dışındaki ortakları Doğan Nadi'nin çocukları ile Uşaklıgil ve Nun aileleri.
İşte bu dört grup, yani vakıf ve üç aile, geçtiğimiz haftalarda önemli bir uzlaşmaya vardı. Cumhuriyet'in kurulduğu Kırmızı Konağın satılmasına karar verildi. Toplam 2 bin 500 metrekarelik bir arsadaki 4 parsel üzerinde bulunan konak ve bahçesi için ekspertiz raporları hazırlatıldığı, ardından bazı taliplerle görüşüldüğü ve biriyle prensip anlaşmasına varıldığı belirtiliyor.

Eğer ortaklar son anda vazgeçmez ve prensip anlaşması bozulmazsa, Kırmızı Konak ve bahçesinin, kesin rakamın farklı olma ihtimali bulunmakla birlikte, 10-11 milyon dolar civarında bir para karşılığında el değiştirmesi an meselesi.