Gündem
05 Eyl 2023 15:25 Son Güncelleme: 05 Eyl 2023 15:26

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Masaya gelecek konular arasında Erdoğan'ın Soçi ziyareti, Putin ve Tahıl Koridoru, ekonomik gelişmeler ve terör olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Masada iç ve dış siyasette yaşanan gelişmelerin yanı sıra ekonomideki son durum da ele alınacak. Erdoğan'ın Soçi ziyareti, Tahıl Koridoru ve Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler de masada ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Öte yandan öğrencilere vergisiz telefon, ev hanımlarına emeklilik, evlilik kredisi, taşerona kadro gibi konuların ayrıntıları için bekleyiş sürüyor.

3 YILLIK YOL HARİTASI

Ekonomi cephesinde ise gözler, ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği orta vadeli programda olacak. OVP hazırlıklarında sona gelinirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gelinen noktaya dair Kabine'de bir sunum yapacak.

Bu programla birlikte 2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon-istihdam ve büyümeye ile birlikte ihracat-cari açık gibi temel makro göstergeler gibi hedefler belirlenmiş olacak.

Fahiş fiyatlar ve enflasyonla mücadele konularının da Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. Bu noktada atılabilecek adımlarla ilgili gelişmeler değerlendirilecek.