Politika
22 Eki 2022 08:29 Son Güncelleme: 22 Eki 2022 08:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gece yarısı iki yeni atama kararı! Anonsçusu terfi etti…

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanı Danışmanlığı'na Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran atandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Orhan Karakurt ve Huber Köşkü Daire Başkanı Cengizhan Başaran, "Cumhurbaşkanı Danışmanı" olarak atandı.

Söz konusu atama Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Karakurt ve Başaran'ın Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atanmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar şöyle:

ORHAN KARAKURT KİMDİR?

Orhan Karakurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde sahnede ondan çıkıp anons yapmasıyla tanınındı. Karakurt, Erdoğan’ın mitinglerinde sesten sahne düzenine, protokolden program akışına her konuda koordinasyonu sağlayan isim olarak öne çıkıyordu.

 

CENGİZHAN BAŞARAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan bir diğer isim olan Cengizhan Başaran, Huber Köşkü Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.

Başaran atama kararı sonrası Twitter hesabından Erdoğan’a teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yeni bir göreve atandık. Bizleri bu göreve layık gördükleri için Sn.Cumhurbaskanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi şükranlarımı arz ederim. Türkiye Yüzyılını inşa ederken bu kutlu davada nefer olmak, bizim için şereftir” dedi.