Gündem
31 Mayıs 2011 08:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

CÜBBELİ AHMET HOCA'DAN CANLI YAYINDA ÇOK EŞLİLİK YORUMU!

Çok eşlilik tartışmaları devam ederken Cübbeli Ahmet Hoca bakın nasıl bir yorumda bulundu? VİDEO

Flash TV’de yayınlanan, Yılmaz Tunca`nın sunduğu `Gerçek Gündem` programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca, muhafazakar aile danışmanı Sibel Üresin`in `Çok eşlilik yasal olsun` sözleri üzerine başlayan ’çok eşlilik’ tartışmasına kendi üslubu ile yorum getirdi.

Kuran-ı Kerim`den örnekler vererek İslam`a göre çok eşliliği değerlendiren Cübbeli, çok eşliliğin İslam`a göre bir emir olmadığını söyledi. Ancak "Ruhsat var, emir yok" diyen Cübbeli Ahmet Hoca’ya göre İslamiyet belli kaidelerle izin veriyor ama emir etmiyor.

Cübbeli Hoca Nisa suresi’nin "Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır”. ayeti’ne göre yaptığı açıklamasında,  "görüldüğü gibi Kuran’da çok eşlilik gibi bir kavram var ama bu bir emir değildir. Tavsiye niteliğindedir" dedi.

Cübbeli, Sibel Üresin`in de aralarında olduğu ve çok eşlilikle ilgili farklı görüşler dile getiren bir çok ismi de "şirk’e giren açıklamalar yapmakla suçladı.  Cübbeli Ahmet Hoca ayrıca çok eşliliğin kadınların mağduriyetini de bitireceğini iddia etti.

İŞTE CÜBBELİ AHMET HOCANIN YORUMU...