Medya
03 Eyl 2011 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:45

CNN TÜRK'ÜN HANGİ PROGRAMI ÖDÜL ALDI?

CNN Türk'te ekrana gelen hangi program, Avrupa'dan ödül aldı?

CNN Türk’te ekrana gelen Güven İslamoğlu ile Yeşil Doğa programı, EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği) Avrupa Güneş Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni, 2 Aralık’ta Berlin’de gerçekleşecek.
 
Avrupa’nın "Çevre Nobeli" olan EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği) Avrupa Güneş Ödülü, 1994 yılından bu yana her yıl, yenilenebilir enerjilerin kullanımında başarılı uygulamalar sergilemiş, şehirler, belediyeler, birlikler ve topluluklar, bireyler, kurumlar, firmalar, mühendisler, mimarlar ve organizasyonları ödüllendirir. Ödülün amacı yenilenebilir enerjilere kamuoyunun ilgisini yaratmak ve yükseltmektir. Yenilenebilir enerji uygulamalarında yenilik, yaratıcılık ve sağlanan yarar değişik kategorilerde ödüllendirilir. Ödüller için yarışma, tüm EUROSOLAR üye ülkelerinde eş zamanlı olarak düzenlenir. Avrupa Güneş Ödülleri, her ülkede ulusal ödüle layık görülen projeler arasında yapılan değerlendirme sonucunda seçilenlere verilir.
 
Son 2 yıldır Türkiye’den katılan projelerin ödül alamadığı organizasyonda, 2010 medya ödülünü Almanya ve İspanya kazanmıştı.