Gündem
01 Mayıs 2013 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

CNN TÜRK ŞAŞIRDI! UFUK URAS'I BDP'Lİ YAPTILAR!

CNN Türk'ün Ufuk Uras'ı konuk ettiği ve Taksim'de kutlanamayan 1 Mayıs'ı konuştuğu programda ekrana yansıyan gaf herkesi şaşırttı.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi’nin birleşmesi ile kurulan ’’Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’’nin  kurucularından olan eski milletvekili Ufuk Uras için CNN Türk ekranında BDP Milletvekili yazıldı.

Halbuki 2007’de bağımız milletvekili seçilen Ufuk Uras, son seçim döneminde milletvekili seçilememiş ve üyesi olduğu EDP ile birlikte son olarak Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucuları arasında yer almıştı.

UFUK URAS’IN SİYASİ ÇİZGİSİ ÖDP-BDP-EDP-YSGP

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan ve  seçimler sonucunda bağımsız milletvekili olarak 23. dönem meclisine giren Uras,  seçimlerin ardındna tekrar ÖDP’ye katıldı ve Şubat 2008’de yapılan 5. Olağan Kongresi’nde tekrar Özgürlük ve Dayanışma Partisi yeniden Genel başkanı seçilmişti.

1 yıl sonra Şubat 2009 tarihinde yapılan kongrede Genel Başkanlık seçimini kaybeden Uras, 17 Haziran 2009 tarihinde, sol siyasetin daha geniş bir yelpazeye ulaşması iddiasıyla bir grup arkadaşıyla Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden istifa etmişti.

ÖDP’den ayrılışının ardından Eşitlik ve Demokrasi Partisi kuruluş sürecine katılmış, bu arada seçim sürecinde birlikte hareket ettiği DTP’nin 19 kişiye düşüp grupsuz kalmasından sonra, Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini iddiasıyla Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) grubuna katıldı.

Ufuk Uras ardından kuruluş çağrısını yaptığı Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne üye olmuş, 25 Kasım 2012’de EDP’nin Yeşiller Partisi ile birleşmesi ile kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kurucuları arasında yer almıştı.