Gündem
11 Eki 2011 19:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

CNN TÜRK 12 YAŞINDA! KANALDAN HANGİ HABERCİLER GELDİ GEÇTİ?

CNN TÜRK, Türkiye'de de yabancı bir medya kuruluşu ile ortak olarak kurulan ilk televizyon oldu. VİDEO

CNN’in kendi ismiyle, Atlanta dışında yönetilen, 24 saat ulusal bir dilde haber yayıncılığı yapan ilk ulusal kanal olan CNN TÜRK, Türkiye’de de yabancı bir medya kuruluşu ile ortak olarak kurulan ilk televizyon oldu.


11 Ekim 1999 yılında Doğan Medya Grubu ve Time Warner’ın ortak girişimi ile kurulan CNN TÜRK, tam 12 yıl önce haberciliğe yeni bir soluk getirdi.
CNN TÜRK Genel Müdürü Barış Tünay, “CNN TÜRK çok değerli bir marka. Ben de şimdiye kadar birbirinden başarılı isimleri yetiştirmiş, birçok önemli isme ev sahipliği yapmış değerli bir markayı devraldım. Bayrak yarışı gibi düşünmek gerekirse, ben de 12. yılında CNN TÜRK markasını, üzerine kurulduğu sağlam prensiplerden ve tecrübeli ekibimizden güç alarak en iyi yere taşımayı hedefliyorum.” diyor.

HABER OKULU CNN TÜRK

CNN TÜRK’te görev almış, birçok başarıya imza atan, medyadaki başarılı haberci ve isimlerden bazılarını hatırlarsak: Mehmet Ali Birand başta olmak üzere, Enis Berberoğlu, Çiğdem Anad, Gürkan Zengin, Yavuz Oğhan, Yiğit Bulut, Cem Öğretir, Yunus Şen, Burcu Esmersoy, Nebil Evren, Barış Kuyucu, Hakkı Devrim, İhsan Topaloğlu, Volkan Çetin, Yasir Kaya, Alp Özgen, Mehmet Sümer, Başar Başarır, Ayşenur Yazıcı, Meliha Okur, Esra Dinçkök Tümen, Gökhan Güvenç, Kaya Heyse, Senem Toluay, Tayfun Ertan, Sevim Gözay, Pelin Çift, Ece Üner, Didem Arslan, Nur Aydın, Tuğba Dural, İpek Kaplan, Mithat Bereket, Ali Çağatay, Serdar Cebe, Ayşegül Savur, Gülnaz Arsel, Bora Bayraktar, Seda Öğretir, Başak Çubukçu, Gülhan Şen, Güner Özkul, Gülin Tomay Karabacak, İrfan Değirmenci, Şafak Ongan, Çınar Oskay, Mete Belovacıklı, Ayşe Şule Bilgiç, Remziye Demirkol, Süleyman Sarılar, Uğur Gürses, Caner Karaer, Faruk Demirel, Esat Pala, Orkun Öz, Gonca Şenay, Didem Tümer, Ferhat Akça, Fatih Atik, Burcu Selçuk, Özden Akkuş

Doğan Medya Grubu’nun Türkiye’deki ve CNN’in tüm dünyadaki geniş haber kaynaklarını optimum düzeyde bir araya getiren CNN TÜRK, Türkiye’deki haber yayıncılığına yeni bir boyut kazandırmıştır. CNN TÜRK, Türkiye ve dünyayla ilgili Türk habercileri tarafından üretilen güvenilir, tarafsız, gerçek habere anında ihtiyaç duyan ve kendini geliştirmek isteyen herkese hitap etmektedir.

CNN TÜRK, sadece bir televizyon kanalı olarak değil, bir “Haber Kanalı” olarak birçok platformdan izleyicilerine ulaşmaktadır. D-Smart 30. Kanal, Digiturk 42. Kanal, Kablo S22, Teledünya 49. Kanal, Tivibu 59. Kanal, Türksat 2A Uydusu ile izlenebilen CNN TÜRK’ün radyo frekansı 92.5’tir. CNN TÜRK’ün ve cnnturk.com’un son dakika haberleri sosyal medyada da, Twitter.com/cnnturkcom ve facebook.com/cnnturkcom’dan takip edilebilmektedir. iPad, iPhone, Android, Blackberry, Ovi ve Bada gibi platformlardaki uygulamasıyla CNN TÜRK, her zaman kullanıcıları nerede ise orada olmak üzere çalışmalarına devam etmektedir. ‘Akıllı TV’ uygulamaları için, Samsung, Sony, Vestel, Arçelik, Philips gibi birçok marka ile işbirliği yapmaktadır.

 CNN TÜRK’ÜN 12. YILI İÇİN HAZIRLANAN VTR’Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!