Teknoloji
09 Şub 2021 17:33 Son Güncelleme: 09 Şub 2021 18:14

Clubhouse o ülkede yasaklandı!

Sadece davetiye ile girilebilen ve dünya çapında bir anda popüler hale gelen sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse Çin'de yasaklandı. Çinli kullanıcılar söz konusu uygulamada bir çok politik sorunu tartışıyordu.

Dünya çapında hızla popülerleşen sesli sosyal medya uygulaması Clubhouse, Çin'de yasaklandı. Yalnızca davetiyeyle girilebilen Clubhouse uygulamasında, özel sohbet odalarında insanlar konuşarak fikir alışverişi yapıyor.

Konuşmaların kayıtlarının tutulmaması, kullanıcıların hassas konuları konuşmalarına olanak sağlıyor.

Söz konusu uygulama, Facebook ve Twitter gibi bazı sosyal medya platformlarının yasaklı olduğu Çin'de de büyük ilgi görmüştü.

Clubhouse uygulamasının, Twitter, Facebook ve YouTube gibi sitelerin erişime kapalı olduğu Asya ülkesindeki internet izleme sistemi Great Firewall'a (Dev Güvenlik Duvarı) takıldığı tahmin ediliyor.

Çinli Clubhouse kullanıcıları platformda Doğu Türkistan'daki Uygur kampları, Tayvan'ın bağımsızlığı ve Hong Kong'un tartışma yaratan ulusal güvenlik yasası gibi konularını yoğun olarak tartışıyordu.

Clubhouse'taki özgürlük alanı Çin'in Twitter'i olan Weibo'da da çok konuşulmuştu. 65 binden fazla beğeni alan bir Çinli kullanıcı, "Bu ortamın ne kadar dayanabileceğini bilmiyorum. Ama İnternet tarihindeki bu anı kesinlikle hatırlayacağım" demişti.