Gündem
28 Tem 2011 16:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

CLAUDIA ROTH'A AHMET ŞIK VE NEDİM ŞENER'LE GÖRÜŞME İZNİ ÇIKTI!

Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'i ziyaret etmesine önce izin verilmeyen Roth'a daha sonra telefonla aranan izninin hazır olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği Yeşiller Grubu ve Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un Ergenekon davasından tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'i ziyaret etmesine önce izin verilmedi, daha sonra telefonla aranan Roth'a izninin hazır olduğu bildirildi.
Gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ı ziyaret etmek amacıyla Silivri Cezaevi'ne gelen Avrupa Birliği Yeşiller Grubu ve Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un ziyaretine önce izin verilmedi. Ancak Roth bugün Hilton Oteli'nde gerçekleştirdiği basın toplantısı sonunda Silivri Cezaevi'nden arandı ve görüşme izninin hazır olduğu bildirildi.

Clodia roth'un ziyareti için Alman Büyükelçiliği ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na başvuru yapılmasına rağmen bu sabah saatlerinde bir cevap alamayan Roth, ziyaret için Silivri Cezaevi'ne girmiş ancak bir saat sonra çıkarak içeride gördüğü muameleden dolayı çok öfkeli olduğunu ve Şık ve Şener ile görüşemediğini söylemişti:.

"70'den fazla gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede sorun vardır; bana gösterilen muamele yüzünden de öfkeliyim. 22 Temmuz'da Adalet Bakanlığı'na gönderdiğim resmi başvuru vardı. Alman Konsolosluğu ve Büyükelçilik defalarca devreye girdi. İçeri girdikten yarım saat sonra Dışişleri'nden ve Adalet Bakanlığı'ndan izin çıktı dendi. Yarım saat sonra ise iznin yazılı ulaşması lazım dendi. Ama yine de görüşebileceğimizi söylediler, bizi sanki suçluymuşuzcasına ciddi bir kontrole soktular. Ardından da savcı ziyaret edemeyeceğimizi söyledi. Yönetmeliğe göre 10 gün önce müracat edilmesi gerekiyormuş, ne kadar aptalca bir şey. Bana bunu söyleselerdi o bir hafta sonra gelirdim"

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SORACAĞIM...

Almanya'ya dönünce Adalet Bakanlığı ve Başbakan'a resmi bir yazı yazacağını söyleyen Roth, "İfade ve basın özgürlüğü olmadan demokrasi yaşayamaz" dedi ve şöyle devam etti konuşmasına:

"Başbakan'a şunları soracağım: Siz neden korkuyorsunuz? Neden karanlığı aydınlatmaya çalışa bir gazeteci ile görüşemiyorum? Neden tutuklanan bir gazetecinin yaşadıklarını kendisinden duyamıyorum? Neden beş aydır tecritteler diye kendilerine soramıyorum? Neden son 20 yıldır derin faaliyetlere karşı gazetecilik görevi yapan Şık ve Şener Ergenekon tutuklusu diye kendilerine soramıyorum?"

Roth, bugün önce Agos gazetesini ziyaret etti ve ardından Hilton Oteli'nde saat 15:00'te bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının sonunda Silivri 2 No'lu Cezaevi'nden telefonla aranarak görüşme izninin hazır olduğu kendisine bildirildi.