Gündem
22 Haz 2023 08:48 Son Güncelleme: 22 Haz 2023 10:11

Cihangirliler isyan ediyor! “Huzur kalmadı, Cihangir Teksas’a döndü!”

İstanbul'un gözde semtlerinden Cihangir'de olaysız gün geçmiyor! Mahalle halkı can güvenliklerinden endişe duyuyor. 'Cihangir Teksas'a döndü' diyerek isyan eden mahalle sakinleri artan asayiş olayları nedeniyle endişeli…

İstanbul Beyoğlu Cihangir'de dün akşam saatlerindeki Kılıç Ali Paşa Mahallesi’nde semt sakinlerini tedirgin eden peş peşe iki olay yaşandı. İlk olay tarihi Firuzağa Camii'nin avlusunda yer alan çay bahçesinde meydana geldi. Bir süredir Defterdar Yokuşu’nda 'değnekçilik' yapan ve suç dosyası kabarık olan L.E.Ö çay bahçesinde oturanlara küfür etmeye başladı. Çay bahçesinde oturanların dehşet içinde kaldıkları olayda L.E.Ö’nün işletme sahibini tehdit ederek oradaki sandalyeleri fırlatması ile oturanlar paniğe kapıldı.

Tehdit ve küfürlerin devam etmesi üzerine yapılan ihbar sonrası olay yerine gelen polis ekipleri L.E.Ö’yü gözaltına aldı. L.E.Ö’nün yaklaşık 2 yıl önce Çiçek Pasajı’nda pompalı tüfekle havaya ateş açıp eski kız arkadaşını rehin aldıktan sonra polis ekiplerince ikna edilerek gözaltına alınan kişi olduğu öğrenildi.

Cihangir’deki ikinci olayda bu kez silahlar patladı…

Cihangir’deki ikinci olay ise Kılıçali Paşa, Havyar Sokak'ta meydana geldi. Kafede oturanlara küfrederek taşkınlık çıkartan gruba oturanlar müdahale etti. Çıkan arbedede bir müşteriyi bıçaklayan grup daha sonra havaya 5-6 el ateş ederek kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

OLAYLARIN SONU GELMİYOR…

Mahalle sakinleri artan asayiş olayları nedeniyle isyan etti. İstanbul'un en uğrak noktalarından biri olan Cihangir'e her gün yerli yabancı yüzlerce turistin geldiği vurgulayan semt sakinleri, “Yıllardır mahallemizde asayiş olayları eksik olmuyor. Burası İstanbul'un en güzel noktalarından biri. Ancak gelin görün ki son yıllarda olaysız tek bir gün geçmiyor. Arabanızı park edersiniz hemen biri başınızda biter para ister, kafede oturursunuz silahlar patlar. Hırsızlık olayları ise adeta sıradan olmaya başladı. Huzurumuz kalmadı artık” diyerek emniyet birimlerinden çözüm istedi.