Gündem
04 Eki 2010 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

CHP'DEN O HABERE ÇOK SERT TEPKİ; "BİR HABERDE ÜÇ AYRI YALAN!"

CHP'den yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yayınlanan haber, çok sert ifadelerle yalanlandı!

CHP'den yapılan açıklamada, bugün bir gazetede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen Parti Meclisi'nde söylediği öne sürelen sözlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "bu yalanın hesabının yargı önünde sorulacağını" bildirildi. W

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, CHP ve CHP yöneticileriyle ilgili olarak "yalan haber üretmeyi alışkanlık haline getiren yandaş medyanın yalan üretim merkezlerinde bugün de üç büyük yalanı bir araya getirildiği" ifade edilerek, "Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak sözler" başlığıyla haber servis edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygısız, çoğulculuk ve çok sesliliğe tahammülsüz, iletişim özgürlüğünü kendi yalan, yanlış, fitne ve fesat habercilik anlayışlarına özgürlük olarak anlayan yandaş medyanın yalan üretim merkezlerinden birinde hazırlanmış 'Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak sözler' başlıklı haber bazı gazetelerde de yer aldı.

'Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak sözler' başlığıyla yer alan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi Toplantısı'nda söylendiği öne sürülen 'Anayasanın bir haftada değiştirilemeyeceğini ben de biliyorum. Siyasi manevra yapıyorum. Manevra yapmayı bilmeliyiz. Referandumda alınan yüzde 42'lik oyun tamamı bize ait. MHP'nin hedefi olmamak için bunu açıktan söylemiyoruz. Açıklarsak MHP'nin baraj altından çıkma çabaları olur... Parti tabanımız maalesef yönetime güvenmiyor. Kaypak bir tabanımız var' sözleri tamamen yalandır. Tek tek yalan haber üretmekten, bir haberde üç büyük yalanı bir arada kullanma seviyesizliğine ulaşan yandaş medyanın yalan üretim merkezlerini kınıyor, bu yalanların hesabının yargı önünde sorulacağını da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."