Politika
13 Şub 2024 09:25 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 09:56

CHP'den Gürsel Tekin’e tokat! Geri adım atmak zorunda kaldılar!

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP il binasını basan Tokatlı STK’lar CHP’ye geri adım attırdı. Esenyurt için Gürsel Tekin’i açıklamaya hazırlanan PM, İstanbul’daki Tokat derneklerinin ayaklanması üzerine geri adım atarak Tokatlı Ali Gökmen’de karar kıldı.

CHP’de dün yapılan MYK ve PM toplantılarında İstanbul’da ilçe adayların tamamı açıklandı.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Özellikle Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli’nin aday gösterilmemesi İstanbul’daki Tokat derneklerini ayaklandırdı. CHP il binasını basan çok sayıda partili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özgür Çelik’i istifaya davet etti.

GÜRSEL TEKİN GERİ ÇEKİLDİ!

Tokatlı STK’nın il binasını basması üzerine CHP PM toplantısında Esenyurt için adeta geri vites yapıldı. Dün gün içerisinde ve akşam saatlerinde Gürsel Tekin’in Esenyurt adayı olarak açıklanacağı söyleniliyordu.

Tepkilerden dolayı geri adım atmak zorunda kalan CHP, Esenyurt’a Tokatlı Ali Gökmen’i başkan adayı olarak açıkladı.

Bir önceki dönem ilçe başkanlığı da yapan Gökmen, sosyal medya hesabından “Çocuklar, gençler ve kadınlar için başlıyoruz. Hizmet ve yatırım için başlıyoruz. Eşit yurttaşlık ve adil hizmet için başlıyoruz. Hep birlikte yönetmek için başlıyoruz. TAM YOL İLERİ!" paylaşımı yaptı.

Gökmen’in açıklanmasından sonra il binasında protesto gösterisi yapan grup sessizce dağıldı.