Televizyon
03 Ağu 2023 08:31 Son Güncelleme: 03 Ağu 2023 08:33

CHP'den Disney Plus'a tepki: Şiddetle kınıyoruz

Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamama kararını tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, "Kararı, Atatürk’ün aziz hatırasına karşı işlenen bir nefret suçu olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen ve sinemada iki film olarak gösterime gireceğini duyuran dijital yayın platformu Disney Plus'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Disney+ yöneticileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan ve Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle 29 Ekim 2023 tarihinde tüm dünyada eş zamanlı gösterime sunacaklarını duyurdukları dizinin sadece ülkemizde FOX TV’de ve sinemalarda gösterileceğini açıklamıştır" diyen Faik Öztrak, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin dizinin yayınlanmaması çağrısını hatırlattı.

Öztrak, "Bu kararın, bir süredir sosyal medya paylaşımlarında Atatürk hakkında nefret söylemi içeren, yakışıksız ifadeler kullanan, projeye karşı lobi yaptığı da bilinen Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ANCA’nın baskıları sonucunda alındığı iddia edilmektedir. CHP olarak Disney+ yöneticilerinin aldığı bu kararı, kurucumuz ve ülkemizin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına karşı işlenen bir nefret suçu olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.