Gündem
10 Eyl 2011 06:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

CHP'DEN ALKOLSÜZ RESEPSİYON!

88. kuruluş yıldönümünü kutlayan CHP'de bir ilk yaşandı. Genel Merkez'de verilen resepsiyonda alkol yok!..

CHP kuruluşunun 88'inci yıldönümünü kutlarken, parti içinde barış rüzgarları esti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer, sabah satlerinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından Parti Okulu yaşama geçirildi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde de  Genel Merkez'in bahçesinde resepsiyon verdi.

GENEL MERKEZ'E YAZLIK SİNEMA
 Çok sayıda partilinin katıldığı resepsiyonda bir ilk yaşandı. 'Şehitlere saygı' gerekçesiyle alkol servisi yapılmadı, müzik çalınmadı. Konukları tek tek dolaşarak selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'in bahçesine yazlık sinema kuracaklarını söyledi. Giriş kata da iki adet fotokopi makinasının yerleştirileceğini üniversite öğrencilerine belli sayıda ücretsiz fotokopi çekme imkanı getireceklerini açıkladı.

PARLAMENTO'YA ÇAĞRI YAPTI
Kılıçdaroğlu, resepsiyona katılan basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda Başbakan ile imzaladığı protokolü anımsattı. CHP lideri, 'İmza sahipleri imzalarıyla mükelleftir' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, uzun tutukluluk konusunda parlamento ile yargının farklı yerlerde bulunduğunu da dile getirerek şöyle devam etti: 'Tutukluluğun kısa olması yönünde iradesi bulunan parlamento iradesini ortaya koymalıdır. Kaldı ki biz bunu sadece burada değil, yurtdışındaki parlamentolarda da dile getireceğiz. Hangi demokratik ülkede milletvekilleri, mahkum olmadan tutuklu halde tutulurlar. Bana bir örnek göstersinler.'
Ankara eski il başkanı Tarık Şengül'ün istifasıyla sonuçlanan Yenimahalle Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına da da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin hazırlattığı raporun da bir iki ufak değişiklikten sonra tamamlanacağını açıkladı.

KURDELEDE 'BİRLİK'
CHP'nin kuruluş yıldönümünde Parti Okulu da yaşama geçirildi. CHP'nin Çevre Sokak'ta bulunan eski Genel Merkezi tadilat edilerek Parti Okulu'na çevrildi. Okulun açılışında 'partide birlik' vurgusu yapıldı. Açılış kurdelesini Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymen ve Karayalçın birlikte kesti. Kılıçdaroğlu konuşmasında Baykal'a özel vurguda bulunarak, 'Sayın Deniz Baykal'a her zaman ve her yerde saygı duymak her CHP'linin görevidir' dedi. Bu sözleri salonda büyük alkış aldı.