Gündem
15 Tem 2010 19:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE GAZETECİ ENVER AYSEVER MEDYAYI TOPA TUTTU!

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin bugünkü konuğu gazeteci ve CHP Parti Meclisi üyesi Enver Aysever'di.

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin bugünkü konuğu gazeteci ve CHP Parti Meclisi üyesi Enver Aysever'di. Aysever, medyayı yaylım ateşine tuttu.

Aysever programda aktif siyasete girdikten sonra hayatında neler değiştiğini, ne gibi eleştiriler aldığını ve bu eleştirilere ne tepki verdiğini anlatırken meslektaşlarını da yaylım ateşine tuttu. İşte Aysever'in kendisine yönelik eleştirilerinden dolayı tepki gösterdiği gazeteciler...

"En haksız bulduğum yazı Ahmet Hakan'ınkiydi. 'AK Parti'nin Akif Beki'si varsa CHP'nin de Enver Aysever'i var' diye yazdı. Öfkelenmedim ama çok haksız buldum. Bizim Akif Beki ile aramızda bir benzerlik yok. Ben hep tarafsız oldum, kimsenin borazanı olmadım. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlasam belki de en sert soruları ben sorarım. Kendisini bu yazıdan sonra aramadım çünkü onun bu yazsın, bu bıraksın, öbürü devam etsin gibi fetvalar vermesi garibime gidiyor. Ben onun fetvalarına göre kendimi ayarlayacak biri değilim."

"Acaba bugün yandaş medyada görev yapan arkadaşlar yargısız infazla linç yapıyorlar mı diye bazen düşünüyorum. Bunları kendilerine de soruyorum, bir örnek veriyim. Benim hakkımda gazeteci Tuncay Özkan'ın kontenjanından CHP'ye girdi ve Ergenekon davasında işte sanki davaya bir kuşkuyla bakarmışım gibi yazılar yazıldı aynı gün bir düğmeye basılmış gibi. Zaman, Yeni Şafak, Taraf vesaire. Birinin genel yayın yönetmenini, diğerinin genel yayın yönetmeni yardımcısını aradım ve dedim ki 'ben Tuncay Özkan'ı hayatımda iki kez gördüm, kendisi ile tanışıklığım yok. Ama olabilirdi de, biz dostlarımızdan savcılık kağıdı istemeyiz. Üstelik bu insanlar tutuklular ama hükümlü değiller. Bunu arkadaşım olan gazeteciler gazetelerinde yayınlamadılar ama. Yusuf Ziya Cömert Bey küçücük bir açıklama koydu sadece. Çok ayıp bence bu."

"Bir de İsmail Küçükkaya'nın yazısı var. Dünyadaki en tuhaf ilkeleri yazarak bir başyazı yazdı. Gazeteciler bir partiyle ilişkili oldukları zaman yazı yazamazlar gibi. Bu yazıyı da çok haksız buldum. Dünyanın bütün gelişmiş demokrasilerinde siyasi partilere üye olanlar da milletvekili olanlar da yazılar yazmışlardır. Örnek: Ayşe Böhürler AK Parti'de yönetici konumundadır. Nazlı Ilıcak milletvekili iken köşe yazısı yazmaktaydı. Zülfü Livaneli bunu yaptı... Suat Kılıç bir dönem yaptı... Bizim genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Birgün'de yazılar yazıyordu."

Enver Aysever Birgün gazetesiyle yollarını ayırmasına neden olan yazıyla ilgili olarak da konuştu. Sözkonusu yazı için "Doğrusu o yazı çok sertti ve ben de açıkçası hiç sevmemiştim" yorumu yapan Balçiçek Pamir'e Aysever'in cevabı şöyle oldu: "Evet nadiren olur ama ben o yazıyı çok öfkeli bir biçimde yazdım. Belki şimdi olsa biraz daha yumuşak bir tonla yazardım."

Enver Aysever programda ayrıca televizyonculuğu bırakmayacağını ama bundan sonra siyasi kimliği nedeniyle programlarda moderatörlük yapmayacağını da açıkladı.