Gündem
07 Mayıs 2013 20:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

ÇGD BAŞKANI, AKİL İNSANLAR HEYETİ'NİN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI?

Akil İnsanlar Heyeti'nin yaptığı toplantıya katılmayan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay gerekçesini açıkladı.

Akil İnsanlar Heyeti'nin yaptığı toplantıya katılmayan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kayıtsız şartsız bağlı olduğunu iddia ederek, "Böyle bir heyeti meşrulaştırma, onlara konu mankeni olma ne ÇGD'nin ne Genel Başkanı olarak benim işim değildir. Onları Başbakanlarıyla baş başa bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

İç Anadolu bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nin bugün saat 17.00'de Ankara Dedeman Oteli'nde bir toplantısı gerçekleştiriliyor. Toplantıya davet edildiği halde katılmayacağını yazılı bir açıklama ile duyuran Abakay açıklamasında, "Başbakan'ın belirlediği, görevlendirdiği, bağımsız davranamayan, hükümetin propaganda birimi gibi çalışan Akil insanların çalışmaları gayri ciddi, magazinleşen, kimi tutum ve davranışlarıyla alay konusu olmuştur" ifadelerine yer verdi.

İktidarın baskıcı tutumunun giderek arttığını kaydeden Abakay, son olarak 1 Mayıs kutlamaları sıralarında Taksim'de yaşanan olayları örnek göstererek, "Devlet, polis terörüne arka çıkan Başbakan'ı eleştiremeyen, tersine çalışmalarıyla Başbakan'ın "takdirine mazhar olan' Akil İnsanlar'ın çalışmaları hükümete bağımlı yürümektedir" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin, şehit annesi bulup ona sarılıp poz vererek, duygu sömürüsü yaptığını vurgulayan Abakay, "Akiller, sünnet düğünlerine, kına gecelerine, denk düşerse deve güreşlerine katılacak hale gelmiştir. Her yere giden bu propaganda timi, cezaevlerinde haksız ve hukuksuz şekilde tutulan 62 gazeteciye ya da ailelerine ziyarette bulunmayı akıl etmemektedirler. Çünkü Başbakan kızar, çünkü Başbakan cezaevlerindeki bu kişileri terörist kabul ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti'nin, Başbakan Erdoğan'a kayıtsız şartsız bağlı olduğunu iddia eden Abakay, "Böyle bir heyeti meşrulaştırma, onlara konu mankeni olma ne ÇGD'nin ne Genel Başkanı olarak benim işim değildir. Onları Başbakanlarıyla baş başa bırakıyoruz" ifadelerini kullandı. ANKA