Gündem
06 Haz 2011 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:26

ÇGD BAŞBAKAN'I BASIN DÜŞMANI İLAN ETTİ!

"Gazeteci arkadaşlarımızı, son olarak da Nuray Mert'i Başbakan'ın miting meydanlarına meze ettirmeyiz." diyen ÇGD Başbakan'ı basın düşmanı ilan etti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Erdoğan'ın namert suçlamasında bulunduğu Milliyet yazarı Nuray Mert'e destek veren bir açıklama yaptı.
"Gazeteci arkadaşlarımızı başbakanın miting meydanlarına meze yaptırmayız" diyen Abakay, açıklamasında şunları kaydetti:

ABBAS GÜÇLÜ'DEN SONRA ŞİMDİ DE NURAY MERT

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeri geldiğinde kendisini eleştiren gazeteci yazarları tahdit listesine Abbas Güçlü'den sonra meslektaşımız Nuray Mert'i eklemiştir.

Bu konu Başbakan'ın ilk vukuatı değil.Gazete Patronlarına , sevmediği gazetecilerin işten kovulması talimatını veren, tutuklu gazetecileri terörle bağlantılı kişiler, teröristler olarak ilan ederek mahkum eden, Ahmet Şık 'ın basılmadan yasaklanan kitabını bomba malzemesi olarak gördüğünü açıklayan demokrasiye yabancı bir anlayış demokrasiyi, çağdaşlığı hedefleyen ülkemiz için talihsiz bir olgudur.


GAZETECİLERİ TEHDİT İLKEL BİR YOL

Başbakan'ın, özgür gazetecilik yapmak isteyenleri tehdit etmesi hem ilkel, hem doğru bir yol değildir, hem de sahiplerini itibarsızlaştıran çıkmaz yoldur.Gazeteci arkadaşlarımızı, son olarak da Nuray Mert'i Başbakan'ın miting meydanlarına meze ettirmeyiz.

BAŞBAKAN'I BASIN DÜŞMANI İLAN EDİYORUZ

Ne yaparız derseniz, şunu yaparız, düşünce ve ifade özgürlüğünü tehditle yok etmeye, sindirmeye çalışan bir başbakanı, basın tarihimizin kara listesine ekler, "basın ve düşünce ifade özgürlüğü düşmanı" ilan ederiz, ediyoruz. Basın tarihimizde bu ünüyle yer alacaktır.

Başbakan'a önerimiz, şu ya da bu gerekçeyle kendisine kayıtsız şartsız biat eden, iktidara toz kondurmayan, sayıları da bir hayli fazla olan, "saray yazıcılarıyla" yetinmesi , tüm gazeteci ve yazarları teslim alma hevesinden vazgeçmesidir. Bunu başarması mümkün olmayacaktır.Böyle bir heves basın, ifade özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde yeri olmayan bir girişimdir.