Medya
30 Ara 2020 13:55 Son Güncelleme: 30 Ara 2020 13:57

Cem Küçük'ten muhalif medyaya "yandaşlık" soruları

Cem Küçük; Fox TV, KRT, Halk TV, Tele 1 gibi muhalif kanalların diğer yayın organlarında çalışan gazetecilere "yandaş" demesine ilişkin bazı sorular yöneltti.

Cem Küçük, muhalif medyaya takınılan "diğerleri yandaş" tavrını eleştirdi. Küçük, Fox TV, KRT, Halk TV, Tele 1 gibi kanallara "Peki ben size sorayım: Siz tarafsız mısınız?.. CHP, İyi Parti ya da HDP'yi eleştirebiliyor musunuz?" diye sordu. İşte yazıdan detaylar:

"Malum Fox TV, KRT, Halk TV, Tele 1 gibi yayınlar muhalif televizyonlar. Buralarda program yapan onlarca gazeteci var. Hükûmeti destekleyen medya organlarını muhalifler eleştiriyor. Etkili olamamakla, tarafsız yayın yapmamakla, hükûmeti kollamakla itham ediyorlar. Peki ben size sorayım: Siz tarafsız mısınız?.. CHP, İyi Parti ya da HDP'yi eleştirebiliyor musunuz? Mesela tecavüz ve taciz iddialarıyla ilgili hangi haberleri yaptınız? Yaptıysanız gösterin!.. Selahattin Demirtaş'ın 6-7-8 Ekim Kobani olaylarındaki rolüyle ilgili en ufak bir tenkidiniz oldu mu? "AK Parti'ye oy vermeyen öğretmenler o camiaya ait değildir" sözünü eleştirdiniz mi? CHP'li belediyelere tek laf söyleyebiliyor musunuz?"