Televizyon
18 Şub 2015 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Canlı yayında şok idam kavgası! (Medyaradar/Özel)

Yayın hayatına başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TV em'in başarılı programı Çıkmaz Sokak'ta idam ipi tartışması gerginliğe neden oldu.

Mersin'de Özgecan Arslan'ın öldürülmesini protesto eden İlahiyat Araştırmacısı Habibe Ayvacı katillerin alacakları cezanın vicdanları rahatlatmayacağını söyleyerek idamın geri gelmesini istedi.

Boynunda idam ipipyle canlı yayına çıkan Ayvacı'ya tepki Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan'dan geldi. Doğan, çarşaflı bir kadının bu şekilde bir protesto yapmasının İslam'a uygun olmadığını ve bunun bir şov olduğunu söyledi. Ayvacı da bunun bir şov olmadığını "artık bu gidişata dur denilmesi gerektiğini" ifade etti.

Bir anda gerilen stüdyonun havası program konuklarından Araştırmacı-Yazar Naci Çelik'in, Habibe Ayvacı'nın boynundaki idam ipini alıp kendi boynuna takmasıyla daha da arttı.

Yapımcılığını Fatih Polat'ın moderatörlüğünü ise Utku Görkem Kırdemir'in yaptığı Çıkmaz Sokak'ta idam ipi tartışması Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan'ın stüdyoyu terketmesi ile son buldu. Doğan, İslam'ın idamla anılmasının yanlış olduğunu söyledi.

İlahiyat Araştırmacısı Habibe Ayvacı kadınlara karşı yapılan şiddeti protesto etmek için daha önce de çarşafının üzerine kravat takarak gündeme gelmişti.