Gündem
19 Tem 2022 11:28 Son Güncelleme: 19 Tem 2022 11:32

Canikli'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve 750 bin TL manevi tazminat davası açtı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, TMSF’ye devredilen şirketlere akrabasının atandığı ve bu şirketlerin içinin boşaltıldığı iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, 750 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde TMSF şirketleri üzerinden gündeme getirilen iddialar “iftira” olarak nitelendirildi, Canikli’nin Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde TMSF’nin kayyum olarak görevlendirilmesi süreci ve bu süreçte “şirketlerin üst düzey kamu görevlileri tarafından başarılı yönetilebilmesi için oluşturdukları denetim mekanizması” anlatıldı.

Dilekçedeki bilgilere göre 4 Temmuz 2017 tarihi itibariyle, Fon Kurulunun ve Başbakan Yardımcılığı makamının kararlarıyla büyük bölümü kamu personeli olmak üzere bu şirketlere toplam büyük kısmı vali, kaymakam ve defterdardan oluşan 312 kişi yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Şirketlerin yönetim kurullarına üye olarak özel sektörden görevlendirilenler ise Yeminli Mali Müşavirler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Avukatlar, Eski TMSF Yöneticileri, Özel Sektör Yöneticileri, Özel Sektör Finans Yöneticileri, Banka Yöneticileri, Tekstil Mühendisi ve Harita Mühendisi oldu.

Ayrıca, Maliye Bakanlığı’ndan geçici görevlendirmeyle, Merkezi Denetim Elemanı kökenli 11 Vergi Müfettişinden müteşekkil  bir denetim ekibi oluşturduğu belirtilen dilekçede, “900’dan fazla şirket ve şahsi malvarlıklarının Devlet tarafından hiçbir şirketi mali açıdan geriye götürmeden son derece başarılı bir şekilde yönetilmeleri Dünya ekonomi tarihinde karşılaşılmış bir durum değildir” denildi.

‘CANİKLİ’NİN HİÇBİR YAKINI BOYDAK HOLDİNG’E KAYYIM OLARAK ATANMADI’
Dilekçede Canikli’nin hiçbir yakınının Boydak Holding şirketine kayyum olarak atanmadığı, dönemin Boydak Holding CEO’su Ertunç Laçinel ile Canikli’nin herhangi bir yakınlığı bulunmadığı, Kılıçdaroğlu’nun bu iddiasının ve Slovakya’daki firmaya 20 milyon Euro aktarıldığını iddiasının “yalan” olduğu kaydedildi.

TMSF’nin içinin boşaltıldığı iddialarıyla ilgili de Kılıçdaroğlu tarafında bilgi, belge ve delil ortaya konulmadığına vurgu yapılan dilekçede, “İspat edilemeyen ve belgelendirilmeyen iddia yalandır, kuralının doğal sonucu olarak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TMSF’nin içinin boşaldığı iddiası da yalandır” denildi.

Dilekçede Rabia Naz'ın öldürülmesi olayı ile birlikte bu son iddialar arasında çok büyük benzerlikler bulunduğu belirtilerek, "Her iki olayın FETÖ Terör Örgütü tarafından planlandığı ve kumanda edildiğine ilişkin olarak çok kuvvetli deliller mevcuttur" denildi.

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI
Canikli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin şahsımla ilgili tamamı YALAN ve İFTİRADAN ibaret olan iddialarına somut ve ayrıntılı cevaplarım ile Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açtığım manevi tazminat davası ve suç duyurusuna ilişkin dava dilekçelerim aşağıda sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.