Gündem
16 Ara 2010 22:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

ÇALIK GRUBU'NDAN WIKILEAKS AÇIKLAMASI! HABER VE YORUMLAR GERÇEK DIŞI!

Çalık Holding, bazı internet sitelerinde Wikileaks belgelerine atıf yapılarak çıkan, Ahmet Çalık ile ilgili haber ve yorumların asılsız olduğunu savundu.

Çalık Holding, bazı internet sitelerinde Wikileaks belgelerine atıf yapılarak çıkan, Ahmet Çalık ile ilgili haber ve yorumların asılsız olduğunu savundu.
Çalık Holding’den yapılan açıklamada, Çalık Grubu hakkında en ufak bir araştırma yapılmaksızın hazırlanan gerçek dışı haberlerin, son derece düşündürücü ve objektif yayıncılığa gölge düşürür nitelikte olduğu savunuldu. Açıklamada, "Kaldı ki, Çalık Grubu Türkmenistan’daki ilk ve öncü yabancı sermaye yatırımcısı olup başta tekstil, inşaat ve enerji alanlarında 100’ü aşkın dev yatırım ve projeye imza atmanın haklı gururunu yaşamaktadır" denildi.

-GRUP, TÜRKMENİSTAN’A BÜYÜK KATKI SAĞLADI-

Grubun, Türkmenistan’da 25 bin Türkmen vatandaşı çeşitli alanlarda eğitmek ve yetiştirmek suretiyle nitelikli personel oluşturulmasına büyük katkı sağladığı belirtilen açıklamada, fabrikaların ilk kurulduğu dönemde ise yüzde 70 olan Türkmen personel oranının yüzde 97’lere taşındığı belirtildi. İlk dönemlerde ürettiği pamuğun ancak yüzde 2’sini kullanabilen bir ülkenin bugün ürettiği pamuğun yüzde 80’inden fazlası dünyanın en saygın markaları tarafından "Made in Turkmenistan" logosuyla kullanılan bir ülke haline gelmesinde grubun,yadsınamaz bir katkıda bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Türkmenistan Devleti, Çalık Grubu ve uluslar arası yatırımcılarla ortak olarak kurulan ve işletilen 5 fabrika, halen dünyanın en modern teknolojisiyle üretim yapmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

-HAPİS İDDİALARI HAYAL ÜRÜNÜ-

Haberde adı geçen Cemal Göklenova’nın hapse girdi iddialarının da tamamen hayal ürünü olduğunu ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Söz konusu mesnetsiz haberlerde adı geçen Cemal Göklenova Hanım Türkmenistan’da başbakan yardımcılığı ve bakanlık dahil çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuş saygın ve mümtaz bir şahsiyettir. Kendisinin hapishaneye girdiği yönündeki iddialar ise tamamen hayal ürünü olup görev yaptığı süre içerisinde Grubumuzla herhangi bir sorun söz konusu dahi olmamıştır. Bu vesileyle bir hususa daha açıklık getirmek gerekir ki, Türkmenistan’da yerleşik devlet ortaklı fabrikalara her türlü makine, ekipman ve yedek parça alımı resmi bir kuruluş olan ve tüm bakanlıkların temsilcilerinden oluşan "fiyat kontrol komitesi" tarafından onaylanmaktadır. Kaldı ki, bu fabrikalarda kullanılan malzemeler global çaptaki üreticilerden temin edilmekte olup bu husus malzeme alım fiyatlarının dünya koşullarında ve son derece şeffaf bir şekilde gerçekleştiğinin açık ispatı niteliğindedir.
Ülkemizi uluslar arası arenada başarıyla temsil eden Çalık Grubu hakkında kamuoyu nezdinde olumsuz bir intiba oluşturmaya yönelik bu gerçek dışı haber ve yorumlarla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla sunduğumuz açıklamamıza yayınınızda yer vermenizi rica ediyor, iyi çalışmalar diliyoruz."