Magazin
29 Oca 2024 15:07 Son Güncelleme: 29 Oca 2024 15:32

Cahit Berkay'dan Cem Karaca'nın ölümüyle ilgili olay ima!

Usta sanatçı Cem Karaca'nın hayat hikayesini konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin gösterimden kaldırılması ve telif hakları alacağına ilişkin sanatçının eşi İlkim Karaca tarafından açılan davada ara karar açıklandı; filmin gösterimi durduruldu. Karaca'nın oğlu Emrah Karaca isyan etti. Karaca'nın dostu Cahit Berkay da tartışmaya girdi. Berkay'ın yaptığı ima ise ortalığı karıştıracak gibi duruyor.

59 yaşındayken solunum ve kalp yetmezliğine bağlı kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yuman efsane sanatçı Cem Karaca'nın mirasıyla ilgili çarpıcı iddialar gündemde. Karaca'nın hayatını konu edinen "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin gösterimi durduruldu.

Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ile son eşi İlkim Karaca arasındaki tartışma ise gündem oldu.

BABAMIN MİRASINI SATTI
Emrah Karaca, İlkim Karaca'nın dedesi Mehmet İbrahim Karaca, babaannesi İrma Toto Karaca ve babası Cem Karaca'ya ait evdeki tabloları satışa çıkardığını, babasının şarkı haklarını da 2018 yılında sattığını söyledi.

Emrah Karaca, şu açıklamayı yaptı:

"Bana soruyorsunuz neden diye, bu kadın ne istiyor diye? Size birkaç örnekle anlatmaya çalışayım bu kadının aslında ne olduğunu! Bu gördüğünüz tablolar yıllardır bizim evimizde asılı olan tablolardı ve bu kadın bu tabloları, ki biri dedem Mehmet İbrahim Karaca'ya diğeri babaannem İrma Toto Karaca'ya ve bir diğeri de babam Muhtar Cem Karaca'ya ait tablodur, bunları bu sayfa aracılığıyla satmak için bu kişilere vermiştir. Hani mirastan, haktan ve hukuktan bahsediyor ya! Alın size hak, hukuk, adalet..."

"Bizler Karaca mirasını yaşatmaya çalışırken bu hastalıklı zihniyetler karalamaya ve iftiralarla lekelemeye ant içmiş gibi... Tıpkı bu tablolar gibi bir sanatçının en büyük mirasını yani eserlerini de (şarkı haklarını da) 2018 yılında satmıştır. Tekrar yazayım da iyice anlaşılsın. Babamın yani Cem Karaca'nın kendisine kalan 4/1 mirasını satmıştır. Şimdi ne hakla ortaya çıkıp bu şarkılar üzerinde hak iddia etmektedir? Adalete güvenmek istiyorum! Çünkü haklıyım, haklıyız. Umarım yanılmam."

CAHİT BERKAY'DAN BOMBA İDDİA
Tartışmaya Cem Karaca'nın yol arkadaşı, can dostu Cahit Berkay da katıldı. Berkay sosyal medyasında yaptığı paylaşımda Karaca'nın ölümüyle ilgili bomba bir iddiada da bulundu.

İlkim Karaca'yı işaret eden Cahit Berkay şu ifadeleri kullandı: "O gece Cem fenalaştığında taksi çağırmak yerine karşı dairedeki Emrah’a haber verse ya da ambulans çağırsa acaba Cem hala aramızda olur muydu diye de düşünmeden edemiyorum. Şöförün sırtında Cem’i hastaneye görürürken kim bilir ne kadar zaman kaybedildi sorusu hep aklımda."

Berkay ayrıca herkesi filme sahip çıkmaya çağırdı, "Fırsatını bulduğu anda Cem Karaca’nın aile yadigarlarını, şarkıları üzerindeki 1/4 haklarını satan kadının ne olduğunu iyi bilenlerden biriyim! Herkesten ricamdır; Cem Karaca’nın Göşyaşları’nı sinemalardan geri çekmeye çalışanlara Cem’e ve filme sahip çıkarak cevap verelim!" dedi.