Gündem
01 Ağu 2013 15:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:19

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN SİLİVRİ ÇAĞRISI!

Çağdaş Gazeteciler Derneği gazetecileri 5 ağustos günü Ergenekon Deavası için Silivri'ye davet etti

Çağdaş Gazeteciler Derneği  Genel Başkanı Abakay: "Mesleğimiz, meslektaşlarımız,ifade özgürlüğü yargılanıyor" dedi ve gazetecileri 5 ağustos günü Silivri duruşmasına davet etti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay'ın açıklaması:

"Özgür basından, düşünce ve ifade özgürlüğünden yana olan, iktidarın denetiminde ve kontrolünde olmayan gazeteci ve yazarları 5 ağustos pazartesi günü Silivri'de olmaya davet ediyoruz.
AKP iktidarının kendisine bağımlı hale getirdiği yargı ve görevleri devam eden özel mahkemelerin cezaevlerinde tuttuğu sayıları 60 dan fazla olan gazeteciler büyük haksızlık ve hukuksuzluk altındadır.
Söz konusu meslektaşlarımızın bir bölümünün davasında sona yaklaşılmıştır. 5 ağustos pazartesi günü karar aşaması sürecidir.
Bu gün, meslektaşlarımızla dayanışma, haksızlığa hukuksuzluğa karşı olma günüdür.Gazetecilik mesleğini, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunma günüdür.Bu mahkemelerde meslektaşlarımızla birlikte mesleğimiz,evrensel gazetecilik ilkeleri,ifade özgürlüğü yargılanmaktadır.
ÇGD'nin de kuruluşunda yer aldığı Gazetecilere Özgürlük Platformunun öncülüğünde yürütülen program çerçevesinde 5 ağustos günü Silivri'de duruşmada, tutuklu meslektaşlarımızın yanında olacağız."