Gündem
14 Şub 2024 09:38 Son Güncelleme: 14 Şub 2024 09:47

Cafer Mahiroğlu’nun adaylık intikamı mı? Halk TV bayat haberle vurdu!

Aykut Kocaman’ın 3 Temmuz sürecinde ‘Gerçeklerin ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var’ sözünü çok severim. Dün Halk TV’de gördüğüm bir haber tam da bana bu sözü hatırlattı. CHP’de garanti olan ilçelere kendi adamlarını aday yaptıramayanlar savaş baltalarını çıkardılar. ‘Yandaş’ diyerek adeta aşağıladıkları gazetenin beş yıl önce yaptığı haberle Erdoğan Toprak’a vurdular.

Meslek hayatımın büyük bir bölümü Akşam Gazetesi’nde geçti. Dile kolay tam 20 yıl bu kurumda görev yaptım. Özgürce haber yaptığım dönemler meslek hayatımın en güzel yıllarıydı. TMSF'nin gazete el koymasıyla birlikte yayın politikamız da değişmişti. Dolayısıyla birden ‘yandaş’ oluverdik.

Yine yandaş olduğum bir gün Çorlu’dan bir istihbarat geldi. Unutmadan istihbaratı veren de bir CHP’liydi. O dönem Genel Başkan Yardımcısı olan Erdoğan Toprak’ın kardeşinin Çorlu’da bulunan 70 dönümlük arazisinin ‘Tarla’ vasfından çıkartılarak arsaya dönüştürüldüğüne dair istihbarat aldım.

SOLUĞU ÇORLU’DA ALDIM!

Önce verilen istihbaratın doğru olup olmadığını araştırdım. Görüştüğüm bir meclis üyesinden konunun doğru olduğunu teyit edince soluğu Çorlu’da aldım.

O dönem Erdoğan Toprak’la ilgili iddialar yenilir yutulur cinsten değildi. İstanbul’daki CHP’li belediyelerden Artı 1 televizyon kanalı için toplanan paralar buhar olmuştu. Paraların bizzat Erdoğan Toprak tarafından toplandığı iddia ediliyordu. Neyse tam da böyle bir ortamda kardeşiyle ilgili bu istihbarat ilgimizi çekmişti. Çorlu’ya vardığımda ilk olarak emlakçılara giderek bölgedeki metrekare fiyatlarını öğrendim. Arsanın metrekaresi ne kadar, tarlanın ne kadar bunları öğrendim. Erdoğan Toprak’ın kardeşi Hasan Toprak’a ait tarlanın meclis kararıyla ‘altın’a dönüşme hikayesi tam da düzen partilerinde yaşanılanların özetiydi.

BİR VERİP DÖRT ALDI!

17 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan haber özetle şöyle:

31 Mart yerel seçiminde Hasan Toprak, il meclis üyesi listesine alındı. Çorlu Belediyesi, seçime iki gün kala Önerler Mahallesi 378 Ada 1. parseldeki tarlanın imar dosyasını yeniden CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Seçimde meclis üyesi seçilen Hasan Toprak da Çorlu Belediye Başkanvekili görevine getirildi.  Hasan Toprak 31 Mart yerel seçimlerinde meclis üyesi, daha sonra da Çorlu Belediye Başkanvekili  oldu. Düzenleme, AK Partili meclis üyelerinin itirazına rağmen oy çokluğuyla Haziran oturumunda meclisten geçti. Belediye meclisinde mevcut imar durumu 0.40 olan arazinin emsali 2’ye yükseltilirken yükseklik ise sonsuz yapıldı. Böylece Toprak’ın arazisinin değeri yüzde 400 artmış oldu. 70 dönümlük arazi üzerinde 30 bin metrekare inşaat yapılabilirken, 140 bin metrekareye yükseldi.

HALK TV’NİN GAZETECİLİK AŞKI DEPREŞTİ!

Dün internette gezinirken uzun süre birinci manşette kalan bir haber dikkatimi çekti. ‘Çorlu’da altına dönüştüren dokunuşun arkasındaki imza kimin?’ haberi vardı.

Erdoğan Toprak ve kardeşi Hasan Toprak’ın fotoğraflarını görünce hemen haberi tıkladım. Halk TV’nin Erdoğan Toprak ile ilgili haber yapması ilgimi çekse de ‘Altın’ ibaresi bana Çorlu’da 5 yıl önce yaptığım haberi hatırlatıyordu.

Ne yalan söyleyeyim araziyle ilgili yeni bir gelişme olduğunu, Halk TV’nin de bunu habercilik aşkıyla kamuoyuna duyurduğuna şahitlik etmek istiyordum. Haberi açınca gözlerime inanamadım.

Beş yıl önce benim haberi takla attırıp Erdoğan Toprak’a gözdağı olarak operasyon silahına dönüştürmüşler.  Hasan Toprak’ın bana söylediği sözleri bile bire bir kullanmışlar.

ADAYLIK İNTİKAMI MI?

‘Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü’ durumunu andıran bu haberin neden yapıldığını araştırmaya başladım. Hemen üst düzey bir CHP’liyi aradım. Söyledikleri beni şaşırtmamıştı. Garanti ilçe belediyelerine herkes kendi adamını yazdırmak istiyormuş.

İddialara göre Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu da bir ilçeye kendi adayını yazdırmak istemiş. Ancak PM’de etkili olan Erdoğan Toprak’ın buna engel olarak o ilçe için kendi adayını onaylattırmış. Dolayısıyla Halk TV’nin beş yıl sonra gazetecilik aşkının depreşme nedeni buymuş.

ERCAN ÖZTÜRK / MEDYARADAR